Popüler Facebook Oyunları 2013

Unknown | 11:54 | 1 yorum


Facebook için uygulama ve oyun istatistikleri sunanAppstat.eu ile başlattığımız işbirliği ile yeni veriler sunmaya devam ediyoruz. Ocak 2013 için Türkiye’nin en popüler oyunlar ve uygulamalarıyla karşınızdayız.
Appstats.eu‘nun sürekli güncellenen verilerine anlık olarak baktığımızda Türkiye’de Facebook kullanıcıları arasındaki en popüler uygulamanın Günlük Falınız adlı uygulama olduğunu görüyoruz. Peak Games‘in bu uygulamasını Türkiye’den kullanan 2.24 milyon kişi var. Uygulamanın tüm dünyadaki kitlesine baktığımızda ise yaklaşık yüzde 24′ünün 13-18 yaş arasında, yüzde 34′ünün ise 19-25 yaş arasında.
Top Facebook Apps in Turkey (1)
En popüler 10 Facebook uygulaması sıralamasında ikinci sırada İzlesene, 3. sırada Mynetuygulamaları geliyor. İzlesene’nin aylık aktif kullanıcı sayısı 1.7 milyon, Mynet’in ise 1.1 milyon.
Hemen belirtelim, Facebook artık iPhone ve Android için uygulama verilerini paylaşmıyor. Bu karardan karlı çıkan uygulama Kasım ayında 7. sırada olan Blackberry’nin Facebook uygulaması olmuş ve 4. sıraya yükselmiş.

En popüler oyun Okey

Oyunlara baktığımızda ise Türk internet kullanıcıları için halen Okey‘in en popüler oyun olduğunu görüyoruz. Peak Games adına kayıtlı olan bu oyunun ad dünya çapında en popüler olduğu kitle 19-25 yaş aralığında (yüzde 37.4). 13-18 yaş aralığındakilerin ise yüzde 26 oranında bir pay alıyor.
Top Facebook Games in Turkey (2)
 En popüler 10 oyun sıralamasında yer alan Candy Crush Saga ve Bubble Witch SagaKing.com’un oyunları. Belki inanmayacaksınız ama bu iki oyunu oynayan 36 yaş üzerindeki oyuncu kitlesi ortalama yüzde 38 civarında bir pay alıyor. Sadece 46 yaş üzerindeki kitlenin payı ortalama yüzde 19.8.
Listenin devamında Zynga, Mynet, Nordeus ve Geeva’nın oyunları var ve bunların hepsi 1-2 milyon arasında aylık aktif kullanıcıya sahip.
Bu sıralamalara ek bir bilgi daha paylaşalım. Facebook’taki yerli geliştiriciler sıralamasında Ağustos ayında paylaştığımız listeye göre ilk 3 sıranın değişmediğini ve yeni bir geliştiricinin listeye girmediğini görüyoruz.

Category: , , , ,

1 yorum:

  1. Bu okeyden ne anlıyorlar bilmiyorum. Halbuki Facebook üzerinde çok daha harika oyunlar mevcut. Nasıl bu kadar popüler olmuş

    YanıtlaSil