Facebook İle Bedava Konuşun !!

Unknown | 17:21 | 0 yorum


Facebook sms i bitirdi şimdi de GSm lerin dakika karlarına el koyuyor .Bu gidişle GSM ler farklı alanlara yönelmek zorunda kalacaklar.''FAcebooktan konuşmak '' Terimi geliyor...

Facebook, pilot çalışmasını Kanada'da gerçekleştirdiği uygulamalar arası ücretsiz sesli görüşme imkânını, Amerika'yla genişletmeyi hedefliyor.
 
Böylece, akıllı telefonlarda yüklü olan "Messenger" uygulamasında bulunan arkadaşınızı ücretsiz olarak arayabileceksiniz. Yapmanız gereken tek şey, arkadaşınızın profilinde bulunan "Free Call – Ücretsiz Ara" butonuna basmak olacak.
 
Mesajlaşma servisleri nedeniyle SMS yükselişinde ciddi darbe alan GSMşirketlerinin özellikle genç abonelerinin, tıpkı Facebook'un pilot aşamasındaki bu uygulamasına benzer ücretsiz sesli görüşme yaptıran uygulamalar nedeniyle, önemli gelir kaybına uğraması bekleniyor.
 
Ses ile data bir değil!
 
Facebook Bedava Alo Dedirtecek
"Bu gelişmelerden sonra, GSM şirketleri dakika satmak yerine, data paketleri satar, yine gelir elde eder" diyen ShiftDelete.Net okurları için hatırlatalım, ses gelirleri ile data gelirleri kıyaslandığında, yüksek maliyetler üstlenerek verilen data gelirleri, sese oranla çok daha düşük karlarla elde ediliyor.
 
Şimdilik sadece Wi-Fi. Ya sonra!
 
Bu yenilik, kullanıcıların cep telefonu faturalarını daha da düşürecek gibi görünse de Facebook, başlangıçta bu işleme sadece Wi-Fi üzerinden izin vermesi, GSM şirketlerinin yüreğine su serpebilir.

Category: , , ,

0 yorum