2013 Memur Zorunlu Şark Görevi Kalktı mı

Unknown | 19:27 | 0 yorum

2013 Memur Zorunlu Şark Görevi kalkıyor mu kalktı mı sorularının üzerine bir yazı dizisi.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti anayasal kanunlarda ve kamu görevlerinde çeşitli köklü değişiklikler yapmaya devam ediyor. Bunlardan en önemli olanlarından biri ise zorlu geçen doğu görevidir. Bir çok memurun bu nedenle görevinden ve mesleğinden feragat etmesine yani memurluğu bırakmasına neden olan bu kanun 2013 yılında artık kaldırılıyor.
Devlet Personel Başkanlığı’nın hazırladığı yeni çalışmada kamu sektöründe çalışanların atama  ve görev yerleri konusundaki kriterler tamamen değişecek. Bu durumda Ozguncel.com zorulu olan memurların ilk olarak tayin edildiği görevlendirildiği Doğu ve Güneydoğu mecburiyeti kaldırılarak ve bu bölgelere önceden göreve alınan tecrübeli memurlar atanacak.
Kimler Doğu Görevi Yapmayacak?
Bakanlar Kurulu’na sunulan yeni düzenlemeye göre, az gelişmiş bölgelere tecrübeli memur atanarak, bu bölgelerde zor şartlarda yaşayanlara daha yararlı hizmet verilmesi sağlanacak. Gerekçe ise   üç yıl görev yapanlar, deneyim kazandıktan sonra az  taşra olarak adlandırılan gelişmiş bölgelere il ve ilçelere atanacak.
Kimler Zorunlu Doğu Görevi Yapmayacak?
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine atanacak personelde daha önce müdürlük yapmış olması ya da eşdeğerde bir görev yapmış olma gibi tecrübe, deneyim, liyakat şartı aranacak. Yapılan değişiklikler özel statüleri olan memurları kapsamayacak. Öğremten ve Emniyet görevinde bulunan memurların atamaları konusunda kendi özel yasalarına göre işlem yapılacak.

Category: , , , , ,

0 yorum