İPhone 5 mi Xperia Z mi Daha İyi ?

Unknown | 11:21 | 1 yorum


Apple’ın en son akıllısı İPhone 5 ile Sony’nin akıllı cep telefonu piyasasını ayağa kaldıracak yeni telefonu Xperia Z arasında kararsız kaldıysanız işte size yardımcı olacak bir karşılaştırma. İPhone 5 mi Xperia Z mi diye kafanız karışmasın. Her şeyi net bir biçimde görün ve kararı siz verin.

SONY XPERİA Z’NİN İPHONE 5’E GÖRE ÜSTÜNLÜKLERİ
EKRAN: Sony Xperia Z, daha büyük ekranlı cep telefonu sevenler için İphone 5’e göre avantaj sağlıyor. Zira Xperia Z, 5”’lik boyutu ile İphone 5’in 4”’lik ekranından daha büyük.
Yine Xperia Z ekran çözünürlüğü ile İphone 5’ten çok daha iyi bir performans sunuyor. 1080x1920 HD kalitede ekrana sahip olan Xperia Z, İphone 5’in 640x1136 piksel ekranından çok daha önde. Tabi bu da İphone 5’e kıyasla çok daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip demektir( 441ppi). Bu şekilde Xperia Z’de her şeyi daha keskin ve net görürsünüz.
KAMERA: Birçok cep telefonu kullanıcısı tarafından önplanda tutulan kamera, Xperia Z’de performansın üst noktasında bulunuyor. 13 mp’lik çözünürlüğü ile İphone 5’in 8 megapiksellik kamerasından daha kaliteli görüntüler elde edebilirsiniz.

İŞLEMCİ: Xperia Z, hiç kuşkusuz işlemci çekirdeği sayısı ve işlem gücü açısından İphone 5’ten çok daha üstün bir performans sergiliyor. 4 çekirdekli 1.5Ghz ‘lik işlemci ile Xperia Z’de uygulamalarınız ve oyunlarınız çok daha hızlı olacaktır. Bununla birlikte Xperia Z’de kullanılan 2Gb’lık ram bellek işlemcinin performansını daha da arttırmaktadır. İphone 5’te kullanılan ram ise 1Gb’tır.
DEPOLAMA: İPhone 5 her ne kadar 64 Gb’lık dahili depolama alanı sunsa da, harici kart desteği sunmamakta. Xperia Z, 16Gb ‘lık dahili hafızanın yanı sıra 32 Gb’a kadar arttırılabilir MicroSD kart desteği sunmakta.
NFC: Yakın alan iletişimi olarak bilinen temassız hızlı ödeme sistemi Xperia Z’de mevcut ike İPhone 5 bu teknolojiyi maalesef kullanmıyor.
RADYO: Xperia Z’de FM radyo dinlemeniz mümkün, İPhone 5’de ise maalesef radyo özelliği bulunmuyor.
BATARYA: Akıllı cep telefonu kullanıcılarının en çok şikayet ettikleri konulardan biri de kuşkusuz bataryanın çabuk bitmesi. Öyle ki cihazlarını günde iki kez şarj etmek zorunda kalanlar bile var. Bu sıkıntıyı düşünen  Sony, Xperia Z’ de daha güçlü bir bartarya kullanmış. 2330mAh gücündeki batarya ile 3G açıkken İphone 5’ e göre çok daha uzun süreli kullanım sunuyor. Hem daha uzun konuşma süresi hem de daha uzun kullanım süresi ile Xperia Z, İPhone 5’in bataryasından daha güçlü.
iphone5-xperia-z

Category: , , ,

1 yorum: