Grup Yorum Açlık Grevinde Cezaevi/ Emrah Uygur

Unknown | 03:11 | 0 yorum


Tekirdağ F Tipi cezaevinde arkadaşlarının yanından alınarak bağımsızların koğuşuna götürülen Emrah Uygur’a yapılan uygulamaya karşı Emrah Uygur, Deniz Şah ve Deniz Kabak’ın başlattığı açlık grevine, Fikret Kara, Sadık Çelik, İlyas Arguvan, Özcan Bayram ve Grup Yorum üyesi Seçkin Aydoğan da katıldı.
 
Grup Yorum, açlık grevine destek verdiklerini ve devrimci tutsakların taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini açıkladı.
 
Grup Yorum açıklamasında, “F Tiplerinde bu keyfi uygulamalar ne ilk nede sondur. 19 Aralık katliamıyla başlayan bu işkence 13 yıldır kesintisiz bir şekilde sürüyor. Ama tutsak alıp tecrit etmeleri teslim almalarına yetmedi. Özgür tutsaklar şehitler pahasına direnmeye üretmeye devam ettiler. Ve devam ediyorlar. Biz Grup Yorum olarak tecriti ve direnişi anlatmaya direnmeye devam ediyoruz. Biz bu bedeli göze aldık. Seçkin bu bedeli göze aldı. Grup yorum elemanı Seçkin Aydoğan'ın ve diğer devrimci tutsakların talepleri derhal kabul edilmeli, hapishanelerdeki keyfi uygulamalar ortadan kalkmalıdır. 7 yıl boyunca şehitlikler pahasına devam eden ölüm orucunu, Almanya’da tek tip elbiseye tek başına direnen ve zafer kazanan Şadi Özbolat’ı hatırlatırız. Boyun eğmezliğimizi tarihimizden çok iyi bilirler. Bu uygulamalar bizi yıldıramaz. Tüm devrimcileri tutsakta etseler biz o hapishaneleri başınıza yıkarız” ifadelerine yer verildi.
 
Twitter üzerinden Seçkin Aydoğan ve diğer devrimci tutsakların haklarının iadesi ve taleplerinin kabullenilmesi için başlatılan “Grup Yorum Açlık Grevinde” hashtagı TT listesine girdi.

Category: , , ,

0 yorum