Da Vinci Dizisi Konusu / Oyuncuları / Yayın Tarihi 2013

Unknown | 14:33 | 0 yorum

Startz kanalı Spartacus ile birlikte dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.Ardından  gelecek yapımlar merakla beklenmeye başlamıştı.Da Vinci Dizisinin Oyuncu Kadrosu yavaş yavaş şekillenmeye başlaması ile bbende bir şeyler yazma gereği hissettim.

Öncelikle Da Vinci Dizisi nde Fantastik Tarih konu edileceği lanse edilmişti.Yani pek dizilerden alışık olmadığımız bir konu.Dizi ile ilgili kısa bir fragman ve çekim resimleri yazımızın içinde bulabilirsiniz.

Da Vinci Dizisi n de Da Vinci nin 25 yaş aralığındaki hali canlandırıacak.İzleyenlerin sabırsızlıkla beklediğine inandığım yapım ilk sezon olarak 8 bölümden oluşacağı planlanmış durumda.

Konu olarak Da Vinci Dizisi adı üzerinde Da Vinci nin hayatını konu edinecek.

Da Vinci Dizisi Oyuncuları / Oyuncu Kadrosu

Da Vinci dizisinin senaryosu The Dark KnightThe Dark Knight Rises ve de yazın vizyona girecek Superman filmi Man of Steel‘in senaristi David S. Goyer‘e ait. Goyer’in, diziler içinde Flash Forward‘ın da senaristliğini yapmışlığı var. Bu da ‘fantastik ögeler’ konusu düşünüldüğünde neden bu ismin seçildiğinin yanıtı olsa gerek. Dizideki başrol, Leonardo da Vinci ise çeşitli İngiliz dizilerinde karşımıza çıksa da ilk baş rolünü bu yapımla alan Tom Riley‘e (Monroe) emanet.


Leonardo’nun hikayesi İtalya, Floransa’da geçecek. Dolayısıyla o dönemin en önemli ailesi olan Mediciler de bizlere sunulacak. İtalya’nın en önemli kişiliklerinden, parasıyla doğru orantılı, sanat dünyasında da inanılmaz söz sahibi Lorenzo Medici‘i Elliot Cowan (Sinbad,Marchlands), onun ‘baştan çıkarıcı ve politik zekası yüksek‘ eşi Clarice Orsini‘i Lara Pulver(Sherlock, True Blood), Lorenzo’nun metresi ve Leonardo’nun aşık olduğu kadın Lucrezia Donati’i de Laura Haddock (Upstairs Downstairs) canlandıracak.
Bunların dışında dizi, Leonardo’nun öğretmeni ve akıl hocası Verrochio (Allan Corduner) ve dönemin Papa’sı IV. Sixtus (James Faulkner) gibi çeşitli isimleri de bünyesinde barındıracak.

Da Vinci Dizisi Offical Trailer 2013

Category: , , , ,

0 yorum