Toktamış Ateş Öldü mü ? Neden Ne Zaman Öldü ?

Unknown | 03:00 | 0 yorum


Toktamış Ateş Hayatını Kaybetti. 19.01.2013

Son günlerde ardı ardına ünlü isimlerin yaşamlarını yitirdiği haberlerini almaya başladık. Bugün günün ilk saatlerinde 69 yaşındaki Prof. Dr. Toktamış Ateş’in bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde,  saat 02:00 sıralarında organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti haberi geldi ve haber doğrulandı.
Prof. Dr. Toktamış Ateş

Prof. Dr. Toktamış Ateş  Kimdir?
İstanbul 1944 doğumlu Toktamış Ateş, orta öğrenimini Avusturya Ortaokulu’nda, lise eğitimini de Vefa Lisesi’nde tamamlamış. 1967 yılında İstanbul Üniversitesi’nin İktisat Bölümü’nü bitirdikten sonra bu bölümün Siyasal Bilimler Kürsüsü’ne asistan olarak atanarak, 1969′da “Kuruluş Dönemi Osmanlı Toplumunun Siyasal Yapısı” başlıklı çalışmasıyla doktor, 1974′de “Demokrasi Teorisi” başlıklı çalışmasıyla doçent, 1982′de de profesör olmuştur. İstanbul Üniversitesi‘nin yanısıra, değişik kurumlarda dersler vermiştir.
Çeşitli dönemlerde ders vermek için ABD (Iowa) ile Almanya’da (Berlin – Münih) bulundu. Günümüzde, İstanbul Üniversitesi’nin İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığının yanı sıra, kurucuları arasında yer aldığı Bilgi Üniversitesi’nde Yönetim Kurulu üyesi idi. Yayınladığı kitap sayısı 30′u geçen Toktamış Ateş, 10 yılı aşkın bir süre boyunca Cumhuriyet gazetesinde yazmıştır.  Bugün Gazetesi’nden yazı yazmaya devam eden Prof. Dr. Toktamış Ateş, 19.01.2013 itibarıyla yaşama veda etmiştir.

Category: , , , , ,

0 yorum