Şirince Köyü Şarap Fiyatları / Şarap Türleri

Unknown | 16:25 | 0 yorum


       Selçuğa bağlı güzide beldemiz Şirince Köyünde sayısız şarap evi bulunmakta ve hepsi şaraplar için farklı fiyatlar uygulamaktadır.Şirince Köyüne giden herkes şarabını tatmadan dönmez.Ev şarabı ve meyve şarapları olmak üzere sayısız çeşitin içinde benim favorim yaban mersini özlü olandır.

      İzmir’in şirin köyü Şirince, Türkiye genelinde şarabıyla nam salmış bir köydür. Dağın başında döne döne yollardan geçerek gidilen bu köy, yerli yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biridir.Şirince Köyünde Köye girdiğiniz an şarap tatmaya başlayabilirsiniz. Üstelik hemen hemen her tür meyveden şarap üretilen bu köy tabii ki sadece şarabıyla sizi karşılamayacak. Bunun yanında gayet güzel takılar, keten dokuma gömlekler, çeşit çeşit baharatlar satılan ufak ama şirin bir çarşısı var.

         Rengarenk çiçeklere dolu olan bu köy, yemyeşil bir ormanın ortasında. Köy de pansiyon ve çeşitli lokanta ve kafeler de mevcut. Kafelere çıkmak için eski taşlarla döşeli bir yokuştan çıkmak zorundasınız ki çok dikkatli olmanız lazım. Çünkü bu taslar en ufak bir ıslaklık ile aşırı şekilde kaygan oluyorlar. Aman dikkat!
Ferah ve temiz bir dağ havasını içinize çekerek, şöyle bir turlamak isterseniz, Şirince sizleri de ağırlamadan keyif duyacak insanlara sahip. Evinin alt katını kafe yapmış ve baba ve kız çalışan aileler ile samimi bir havası var.
Dönerken keyfinize göre şarap almak isterseniz, şarap fiyatları makul düzeyde. Şirince’de şarap fiyatları 15 tl’den başlıyor. Ama siz siz olun tatmadan almayın. Çünkü bazı meyveler gerçekten şuruptan farksız bir tat veriyor.

Category: , , , ,

0 yorum