Touch Dizisi Hakkında Genelleme

Unknown | 15:10 | 0 yorum

Touch Dizisi Kadrosu
Touch Dizisi Genellemesi Oyuncuları Fragmanı ve Konusu 
Dul olan Martin Bohm (Kiefer Sutherland), otistik olan ve konuşamayan 11 yaşındaki oğlu Jack karakteriile zorlu bir hayat yaşamaktadır. Kendi dünyasında yaşayan Jack karakteri, babası Martin'in dahi kendisine dokunmasına izin vermeyen, kullanılmayan telefonları ustalıkla söküp parçalarını kullanabilen özel bir çocuktur. Okulda uyum sorunları yaşayan Jack karakteri ve babasına yardımcı olabilmek için, mesleğine yeni başlamış sosyal hizmet görevlisi Clea Hopkins devreye girer ve ailenin yaşamına dahil olur. Olaylar ise Martin'in, oğlu Jack'in özel bir yeteneğe sahip olduğunu anlamasıyla başlar. 


Jake'in özel yeteneği; olacak olayları önceden bilebilmesidir. Ancak bunları sözlerle değil sayılarla babasınaaktarmaktadır. Artık Martin için sayıların sırrını çözme vaktidir. Martin'in yardımına koşacak kişi ise özel çocuklarlailgilenen profesör Boris Podolsky'dir (Danny Glover ). Bakalım sayılar bizi hangi olaylara sürükleyecek.




Touch Dizisi Hakkında İlk İzlenimler


Jack karakteri'in özel yeteneği; olacak olayları önceden bilebilmesidir. Ancak bunları sözlerle değil sayılarla babasınaaktarmaktadır. Artık Martin için sayıların sırrını çözme vaktidir. Martin'in yardımına koşacak kişi ise özel çocuklarlailgilenen profesör Boris Podolsky'dir (Danny Glover ). Bakalım sayılar bizi hangi olaylara sürükleyecek.

Dünyadaki "Work It"lere rağmen, sonbahar programına dahil olamayacak kadar eşsiz ve Eylül rekabeti içinde kaybolması muhtemel olan bir dizi için en iyi yayın tarihi sezon ortası olabiliyor bazen. Başrolünde Kiefer Sutherland dizisinin'in oynadığı yeni drama dizisi "Touch" bu fikre güzel bir örnek. "Touch" sonbaharın yeniler kategorisinde olsaydı, başarısız olur muydu asla bilemeyiz ama dizinin fragmanı bile hak ettiği dikkatleri çekme şansına sahip olduğunu gösteriyor.


"24" dizisinin sadık takipçilerinin bir kısmı Sutherland dizisinin'in televizyona dönüşünü görmek için dizinin yayınlandığı kanalı kesinlikle açacaklar. Öyle görünüyor ki 11 Eylül tarihi "Touch"ın deneme bölümünde önemli bir rol oynuyor. Jack Bauer'in gölgesini arayan izleyiciler istediklerini Martin Bohm'da çok fazla bulamayacaklar. Martin Bohm hala İkiz Kulelerin çöküşü sırasında ölen karısının yasını tutan ve bu sırada 11 yaşındaki oğlu Jack karakteri'i (David Mazouz) yetiştirmeye çabalayan dul ve yalnız bir babadır. Bohm inatçı biridir ve ilerlemeye motive olmuştur. Ancak Sutherland dizisinin'in tasviri karaktere aksiyon kahramanının neredeyse hiç sergilemediği yorgunluk ve zayıflık da katıyor.

Bohm'u duygusal olarak yıpratan en önemli şey Jack karakteri'in durumudur. Jack karakteri, bize göre, yanlışlıkla otizm teşhisi konmuş birçocuk. Jack karakteri'in sayısal dizilere ve cep telefonlarına takıntısı vardır. Ona dokunmak bile Jack karakteri'in öyle bir kuvvetle tepki vermesine neden oluyor ki babasının dediği gibi, kişinin onu "tavandan sökmesi" gerekiyor. Ayrıca, çocuğun cep telefonukulelerine tırmanmak gibi bir alışkanlığı da var. Hatta bir tırmanışı iyi niyetli bir sosyal görevli olan Clea Hopkins'in (Guga Mbatha-Raw) dikkatlerini de çekiyor. Babası gibi, Hopkins de Jack karakteri'in durumunun onu dünyadan soyutladığını düşünüyor.

Gugu Mbatha-Raw (Clea Hopkins) ve David Mazouz (Jake Bohm)

Ne var ki, Jack karakteri hiç de dünyadan kopmuş değil. İzleyiciler buna Jack karakteri'in içsel konuşmaları ve diğer bakış açıları aracılığıyla tanıklık ediyor. Bu konuşmalara çocuğun hiç tanışmadığı ama buna rağmen onunhareketlerinden etkilenen insanlarınhikayeleri de dahil edilmiş. Jack karakteri'in evrensel bağlanma merkezi olarak üstlendiği rol bu olgunun tuhaf bir uzmanı (Danny Glover) tarafından belirsiz bir şekilde açıklanıyor.Jack karakteri'in bu özelliğini izlemek konu hatları ortaya çıktıkça daha büyüleyici olurken, birbirinden çok farklı hikayeler sonunda birleşince daha ilham verici bir hal alıyor. Aşırı duygusallık bataklığına düşmeden izleyiciyi neşelendirmeyi başaran bir deneme bölümü nadirdir. Ancak "Touch"ın ilk bölümü bunu çok iyi bir şekilde başarmış görünüyor.

Dizinin ilk bölümünün kazandığı başarıyı devam ettireceğine dair bir garanti vermek söz konusu olamaz. Ayrıca, izleyicilerinBohm ve oğlunun insanlar arasında kurdukları bağlantı ağını sürekli genişletmelerine tanık olmak için her hafta diziyi izleyecek kadar önemseyip önemsemeyeceklerini bilemeyiz. İzleyiciJack karakteri'in yeteneğinin etrafındaki insanlara sunduğu teorileri ve olasılıkları kabul etse bile, çocuğun hareketlerinin dalga etkisinin sınırlamalarla karşılaşacağı bir nokta mutlaka gelecektir. Jack karakteri'in durumunun somut bir tanımdan yoksun olması yazarların hikayedeki bütün ayrıntıları veya U dönüşlerini mutlak bir mantığa bağlamadan açıklamakta özgür olacakları anlamına geliyor.

"Heroes" dizisinin yaklaşık bir buçuk sezonluk hikayesinin dört yıla nasıl yayıldığını hatırlayanlar bunun ne kadar büyük bir sorun olduğunu bilirler. Jack karakteri'in evreni algılayış biçiminden yararlanan bu dizide bizi kesin bir sonuca götürecek belirli bir kalıp olması gerekmektedir. Kring de bir önceki işinde gördüğümüz kadarıyla, çeşitli final hareketleri tasarlamakta büyük bir başarı gösterememiştir.
Şimdilik "Touch"ın güçlü bir giriş yaptığını söylemek ve galası böylesine iyi olan bir şeyin gelecek bölümlere tutarlı bir şekilde bağlanmasını umut etmek yeterli olacaktır.




Category: , , , ,

0 yorum