Elementary Dizisi 2013 Konusu

Unknown | 19:07 | 0 yorum


CBS Kanalı'nin Ocak ayında  Sherlock Holmes karakterini günümüz New York'una uyarlayan dizisi Elementary'nin pilot bölüm siparişini vermesinin ardından ilk etapta Sherlock Holmes rolünü canlandıracak isim belli olmuş ve Jonny Lee Miller ismi yeni Sherlock olarak anonse edilmişti. Bunun akabinde gözler Watson karakterine çevrilmişti ki o isim de belli oldu.

BBC One Kanalının'ın Sherlock Holmes dizisinin yapımcısı Sue Vertue'nun Elementary projesi hakkındaki endişelerini açıklaması ve iki proje arasındaki benzerliğe imalı bir şekilde dikkat çekerek CBS yönetimine göndermelerde bulunması, ardından BBC America'dan bir yetkilinin projeyi kopyalama ve para kazanmak adına fırsattan yararlanma girişimi olarak nitelendirmesiyle gündemden düşmeyen pilot bölüm projesi son olarak Sherlock Holmes olarak seçtikleri Jonny Lee Miller'ın, BBC One ekranlarında yayınlanan ve büyük ilgi gören Sherlock dizisinin Sherlock Holmes'u Benedict Cumberbatch ile birlikte geçtiğimiz sene bir projede beraber yer almaları (Frankenstein tiyatro oyunu) rastlantısı ile çok konuşulmuştu.

Elementary dizisi Dr.Watson seçimi ile de sıkça konuşulacağa benziyor. Çünkü, Sherlock Holmes'un yardımcısı Watson'u ilk kez bir kadın oynayacak! Charlie's Angels (Alex Munday), Lucky Number Slevin (Lindsey), Kill Bill (O-Ren Ishii) gibi yapımlardan tanıdığımız 43 yaşındaki aktris Lucy Liu dizideDr.Watson (Joan Watson) karakteriyle karşımızda olacak. Watson, New York Polis Departmanı için çalışırken bir hastanın ölümünden sonra lisansını kaybeden bir cerrah olarak hikayede yer alacak. Aktris dizi kariyerinde ise son dönemde yer almakta olduğu TNT dizisi Southland (Jessica Tang) dışında Dirty Sexy Money (Nola Lyons), Ally McBeal (Ling Woo) ve Ugly Betty (Grace Chin) gibi dizilerde rol aldı.

Watson rolü son dönemde Sherlock Holmes: A Game of Shadows filminde Jude Law tarafından canlandırılırken, BBC One'ın büyük ilgi gören Sherlock dizisinde ise bu rolü Martin Freeman oynuyor.Ben Kingsley, Dudley Moore, Robert Duvall, Nigel Bruce, Roland Young, Reginald Owen, Arthur Lowe, Ian Hart ve James Mason ise tarih boyunca karaktere hayat veren diğer aktörler arasında bulunuyor.

Sir Arthur Conan Doyle tarafından yaratılan ve polisiye edebiyatının önemli ilk kişiliklerinden birisi olan Sherlock Holmes'un bu kez günümüz New York'unda hayat bulacağı dizinin  fikrini ortaya atan Mediumve Dark Angel'ın senaristlerinden Robert Doherty senaryoyu kaleme alırken aynı zamanda projenin idari yapımcılığını Justified'da beraber çalışan yapımcı iki isim Sarah Timberman ve Carl Beverlyikilisiyle beraber yürütecek. Michael Cuesta (Homeland) ise pilot bölüm yönetmenliğini üstlenecek.

Elementary Dizisi Yayın Tarihi 2012 Son Baharı olarak planlanıyor.

Elementary Dizisi  Oyuncuları
Elementary Dizisi Konusu

    Bilindik Sherlock Holmes Hikayesinin modern günümüz New York una uyarlanması olarak özetleyebiliriz.



Category: , , , , ,

0 yorum