TENIS HAKKINDA EN ÇOK SORULAN SORULAR

Unknown | 17:24 | 0 yorum


- Tenis, sanılanın aksine zor bir spor dalı değildir . Düzenli antrenmanlarla kısa sürede öğrenilebilir .Önemli olan başlamaktır .
Her yaşta Tenis öğrenebilirmiyiz  ?
Tenisi, her yaşta başlayıp, öğrenebilirsiniz. küçük yaşlarda başlanabileceği  gibi sonraki dönemlerde de doğru  bir eğitimle  tenisi öğrenebilirsiniz.
Tenis Oynamanın sağlık açısından yararları nelerdir ?
Tüm kaslarınız ve beyniniz koordineli olarak çalışır.Kalp ve damar sisteminizi olumlu etkiler, atletik kondisyonunuzu yükseltir, iyi huylu kolestrol üretimini artırır.Vucutta bulunan fazla kilolardan kurtulmak ve zinde kalmak için en iyi spor dallarındandır . Tenisin sağlık açıcından yararları sitemizdebulabilirsiniz .
Çocuğumun tenis öğrenmesini istiyorum yaş sınırlaması varmıdır ?
Tenise başlama yaşı her çocuğun gelişimine bağlı olarak farklılık göstermektedir .Zihinsel ve motor gelişimini tamamlanmış bir çocukla eğitime başlanabilir. Ortalama yaş olarak 6-7 yaşlarında Tenise başlaması uygun olur  . Eğitimler tenis altyapısıyla hazırlanmış oyunlar ve basit vuruşlar şeklindedir .
Tenis  pahalı bir spormudur ?
-   Yakın zamana kadar tenis , pahalı bir spor olarak  değerlendiriliyordu .Şimdiler de bu ön yargı  giderek yok olmaktadır .Gün geçtikçe tenis kortları  yaygınlaşmakta ,  tenis malzemelerini uygun fiyatlara bulunabilmektedir.Size lazım olan bir raket , top  ve  bu işin profesyonel olarak eğitimi  almış eğitmenlerden oynamasını öğrenmek  !
Tenise başlangıç yapmak  istiyorum  eğitimleriniz nasıl ?
Teniste  derslerimiz  bire bir  veya grup ders olarak yapılmaktadır.Günümüz modern tenis tekniklerine uygun olarak her yaş kategorilerine  farklı  öğretim programları  uyguluyoruz .Teorik  - Tenis bilgileri – Tenise başlangıç  fiziksel alıştırmaları – Tenis temel teknikleri -Tenis oyun kuralları  vb.
Tenis Oynamayı kaç derste öğrenirim ?
Bu süre kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte. Bizim yaptığımız antrenman planlamasına göre 10-14 ders arası  Tenis temel  oyun becerilerini  kazanabiliyor .Sizin oyun seviyenizde ki oyuncularla karşılıklı oynar hale  geliyorsunuz .
Oturduğum yerde veya yakın çevrede  tenis kortu var, dersleri orada yapabiliyormuyuz ?
- Evet , önceden  konuşulup yer tespiti yapıldıktan sonra derslerimizi size yakın kortlarda  verebilmekteyiz .
Raketim  yok siz temin edebiliyormusunuz ?
- Evet ,  başlangıç seviyesinde ki oyuncular için tenis raketini ücretsiz olarak biz temin ediyoruz.Daha sonraki dönemde el ölçünüz ve diğer fiziksel özelliklere göre antrenörlerimizin sizlere tavsiye ettiği raketlerden alabiliyorsunuz .
Haftada kaç saat tenis dersi almam gerek ?
- Haftada  2 veya 3  saat tenis dersi almak , bu sporu  daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde öğrenebilmenizi sağlayacaktır .
-Bizler 4 kişilik arkadaş grubuyuz .Hep birlikte tenis dersi alabilirmiyiz ?
2-3-4-5-6 kişilik  aynı  veya yakın seviyede ! oyuncular için grup derslerini birlikte veriyoruz. Böylelikle dersler  yakın arkadaşlarınızla birlikte eğlenceli bir aktiviteye dönüşebiliyor .
Tenis Oynamayı biliyorum  fakat tenis partnerim yok , yardımcı oluyormusunuz ?
- Sizin oyun seviyenize  uygun  Tenis partneri bulmak bazen zor olur .Bu durumlarda  oyun özelliklerinizi geliştirerek bu sporu yapmak için profesyonel eğitmenlerimiz  tenis partnerliğinizi yapabilmektedir.

Tenis Dersi programınızı tamamladım , daha sonra oyun becerilerimi  nasıl geliştireceğim ?
Tenis temel eğitimini tamamlayan kursiyerlerimiz  , kendi grubumuz  arasında düzenlemiş olduğumuz turnuvalara katılabilmekte veya facebook sayfamızdan partner bularak  kortlarımızda ders harici oynayabilmektedir

Category: , , , , , ,

0 yorum