BODY BUILDING KONUSU,BODY BUILDING ÖĞRENELIM,VUCUT GELIŞTIRME NASIL

Unknown | 17:38 | 0 yorum


Body Building Konusu,Body Building Öğrenelim,Vucut Geliştirme Nasıl
Body building (Vücut geliştirme) Konusu
Body building, insanların kas hacim artışlarını sağlayan güçlenme yolunda sarf ettikleri çabadır. Çaba dememin sebebi Vücut geliştirme bir sabır işi olmasıdır.Yeni başlayacak olan arkadaşlarımızın bu uzun maratonu göze alarak yola çıkmaları  başarılı olmalarındaki ilk aşamadır.
Vücut geliştirmeyi hobi olarak görmemek lazım. Eğer bir sonuca ulaşmak istiyorsanız sizin 24 saatlik yaşamınızın her diliminde yer almalı. İş hayatınızdan beslenmenize, sosyal aktivitelerinizden arkadaşlık ilişkilerinize kadar yansıyacak bir spordur. Body building ile uğraşan insanlar zaman içinde kendilerine olan güvenlerini kazandıklarını görüyoruz. body building sporu ile ilgilenmeye başladıktan sonra daha az hastalanmaya başladığını söyleyen arkadaşlarımızda var. Sağlıklı ve güçlü bir vücudu kim istemez. Tabi ki herkes ister, fakat sadece irade sahibi olan vücut yapısı olarak güçlü olmasa da zihinsel olarak dirayetli insanların sonuca ulaştığını görürüz.Bu spora başlamadan önce vücudunuzun ağır antrenmanlara için uygun olup olmadığını sorun.İş ve aile hayatınızın bu spora elverişli olup olmadığını düşünün. Vücut geliştirme düzenli olarak yapılmadığı taktir de sonuç vermez.
Beslenmenizi, vücudunuzu geliştirme doğrultusunda ayarlayabilecek misiniz ? Yani düzenli ve yeterli olarak beslenebilir misiniz ?
Bir gym na gidebilir misiniz ? (Evde orta halli kol, omuz, göğüs, karın çalıştırmak mümkün.)
İradeli misiniz ?
İstediğiniz vücudun kendinize yakışacağını düşünüyor musunuz ? Bazı insanlar hedefsiz olarak yola çıktığı için fit bir vücut yapısı kazanmasına rağmen, ağırlık antrenmanlarını artırarak balonlaşma yolunda ilerliyorlar.
Evet bu sorulardan herhangi birine cevabınız hayır ise body buildingye hiç başlamayın. Çünki kollarınızı bir kaç santim genişletmekten öteye gidemezsiniz. Gerçekten body building yapmak istiyorsanız bu site sizin için çok faydalı olacak.
body buildinge başlaşama konusunda ne yapmam gerekir diyorsanız, yapmanız gerek ilk şey kendiniz için bir plan oluşturmak. Hemen basit bir plan nasıl yapılacağını anlatalım.
Bu spor  konusunda uzman kişilerle çalışılmalı veya uzman kaynaklara başvurulmalı.
Bu sporun süreleri ve tarihleri düzenli olarak ayarlanmalı ve bu süre ve tarihlere uyulmalı.
Bir diyet listesi oluşturulmalı.
Bir ayna, bulup antrenman sonralarında gerilmiş olan kas guruplarınıza bakın. Bu en önemli faktörlerimizden biri. Size saçma gelmiş olsa gerek. Neden bunu yapmanız gerektiğini size açıklayayım. Gerilmiş olan kaslarınızı görmek sizi motive edecektir. Ve her spor dalındaki en önemli etken motivasyondur. Kendinizi motive edin.
body buildingye başlıyacak olan arkadaşlarımız için yazımız bu kadar. Seçim sizin…
Supplement Zamanlaması
Supplements zamanlamasi
Supplementler her ne kadar tek başlarına kullanımda etkili gibi gözükseler de bir öteki ehemmiyetli nokta da hangi ürünlerin ne kadar ve ne şekilde kombine edilip kullanılacağı hususudur. Aşağı tarafta verilen 16 aşamalık program hangi supplemant’ın ne zaman ve ne nedenle alınacağına yoğunlaşmış olarak, amerika’da pek çok profesyonel sporcu tarafından güvenle kullanılmaktadır. Ayrıca uluslararası body building federasyonu ifbb tarafından da etkinliği ve güvenilir oluşu kabul edilip resmi yayın organında yayımlanmıştır.
Aşama 1
Ne zaman : uyandıktan kısa zamanda sonrasında
Ne : 20-25 gr whey protein
Neden : whey protein izolesini uyanır uyanmaz almamızın sebebi; Bütün akşam boyunca ( Takriben 7-8 saatlik ya da daha çok ) Uyku sırasında bütünüyle aç kalan metabolizmanın amino asit ihtiyacını en süratli şekilde karşılamak ve katabol tesir prosesine en süratli şekilde son vermektir. Uyku esnasındaki metabolizma uyku başlangıcının ilk üç saatinden sonrasında katabol tesir sahasına girerek onarım ve tekamül için gereksinimi bulunan amino asitleri kendi bünyesinden karşılamaya başlar. Sabah sisteme ilkönce verilecek 20-25 gr whey protein azalmakta olan bu rezervlerin yerini konması ve emilim-etki sürati bakımından seçilmelidir.
Aşama 2
Ne zaman: whey protein alımından 25-30 dk. sonrasında
Ne: 3 – 5 gram arginine / 5 gr glutamine / 3 – 5 gr bcaa
Neden: arginine gerek antrenman sırasında gereksinim duyulmakta olan pompa etkisinin ortaya çıkarılmasına ( Nitricoxide ) Gerekse uyku sırasında büyüme hormonu ( Gh ) Oranının yükseltilmesinde ve en önemlisi erkeklerde sperm ve ereksiyon kalitesinin sürdürülmesinde son derece mühimdir. Glutamine ise antrenman akabinde toparlanmaya bulunan katkısı, sindirim sistemine bulunan hazım desteği buna ek olarak dönemsel dalgalanmalar biçiminde kullanıldığında arginine benzeşi gh oranına bulunan yükseltme efektivasyonu yönünden alınıyor. Bcaa olarak tabir edilen valine, leucine ve İsoleucine 1980 ‘lerin ortalarından bu yana ölçü koruyucu tesiri kanıtlanıp yararlanma oranı sporcular tarafında yüksek bulunan amino asit kombinasyonlarıdır. Buna ek olarak bcaa ‘ların bağışıklık sistemine bulunan kuvvetlendirici bir takım tesirleri de yapılan bir takım araştırmalarda ortaya çıkarılmıştır. Arginine, glutamine ve bcaa ‘ların kombine olarak alınması en fazla emilim ve tesir bakımından en optimal neticeleri ortaya çıkacaktır.
Aşama 3
Ne zaman: kahvaltı sırasında
Ne: multivitamin-mineral kombinasyonu / 500-1000 mg c vitamini / 200-400 iu vitamin e / 1000, 1200 mg kalsiyum / 2-3 gr balık yağı-yeşil çay.
Neden: sabah kahvaltısı body building sporunda öteki sporlara kıyasla daha mühimdir. Argine-glutamine-bcaa kombinasyonundan 25-30 dk. sonrasında kahvaltıya başlanmalıdır. body building sporcusunun kahvaltısı yüksek nispette yağsız protein ve düşük glisemikli kompleks karbonhidratlar içermelidir. Geleneksel türk kahvaltısı tat bakımından her ne kadar güzel olsa da, yüksek nispette yağ ve şeker içermesi bakımından maksata münasip gözükmemektedir. Protein kaynağı olarak yumurta beyazı ya da yağsız ton balığı kullanılabilir. Şayet evde kahvaltı imkânı yoksa yumurtalar katı olarak kaynatılabilir. Kutu ton balığı ise daha kullanışlı ve pratik olacaktır. Ama ücret yönünden dezavantaj arz ediyor. Vitamin ve mineralleri kahvaltıda almamızın ana gayesi, ilk ana öğünde bütün gereksinimi en yüksek biçimde karşılama stratejisidir. Kahvaltı vücut tarafından en iyi değerlendirilen öğündür. Elit vücutçular umumiyetle 12-15 tabletlik poşet vitamin-mineral kombinasyonlarını tecrit etmekteler. Bunlar ayı vakitte performans arttırıcı bir takım bitkisel kombinasyonları da içermektedirler. Vitamin ve mineralleri poşet kombinasyon biçiminde almak ayrı ayrı almaya oranla ekonomik yönden daha avantajlıdır.
Dozajlamaya gelince; Her ülkenin sağlık bakanlıkları günlük beslenme değerlerini izah eden tablolar hazırlayıp yayınlamaktalar dır. Günlük c vitamini gereksinimi için alacağınız takviyenin üstündeki değerin almanız gerek olağan günlük değerin en az % 80′ini karşılaması lazımdır. Aynı oranlama d-e-b complex, çinko, bakır ve magnezyum için de aynı şekilde etkin. Bilinmekte olduğu üzere c vitamini en ehemmiyetli antioksidantlardan biri. Bağışıklık sisteminin kuvvetli tutulmasında ana etken. Kahvaltı da yeşil çay ile kombinasyonu etkinliğini arttıracaktır. E vitamini ise alyuvar sağlığı ve antrenman sırasında kaslardaki oksijen kullanımı yönünden mühim. Buna ek olarak; Saç ve deri sağlığında koruyucu rol oynamakta. Bir takım profesyonel sporcuların kimyasal yardımcı ( ! ) Kullandıkları devrelerde saç dökülmesi problemiyle karşılaştıkları bir gerçektir. E vitamini takviyesi hususiyetle bu dönemde ehemmiyet kazanır. Kalsiyum ve magnezyum tabletlerinin yararlanma gayesi ise antrenman esnasına yöneliktir. Özellikle sıcak yaz aylarında ağır antrenman yapan sporcuların kramp tehlikesine karşı korunmasında magnezyum-kalsiyum kombinasyonu daha ziyade ehemmiyet kazanır.
Aşama 4
Ne zaman: kahvaltıdan bir saat sonrasında.
Ne : acetyl l-carnitine
Neden : acetyl l-carnitine olağan l-carnitine’in ikici nesil, gelişmiş ve daha etkili versiyonudur. ücret bakımından birazcık yukarı tarafta olsa da etkinlik indeksi olarak değerlendirildiğinde olağan l-carnitine ‘e oranla daha da tatminkârdır. Egzersiz sırasında yağ asitlerinin yoğun olarak kullanımını mümkün kıldığı herkesçe bilinmekle beraber kilo verme dönemlerinde kalbin ve genel metabolizmanın kuvvetli kalmasını, ayrıca düşen hormon değerlerinin dengelenmesine de yardımcı olmaktadır. Profesyonel sporcuların en tanınmış beslenme ekspertlerinden chad nicholls ki şahsı ayrıca ronnie coleman’ın da diyetisyenidir. çalıştırdığı öğrencilerine günde 3-4 grama kadar a-l-carnitine önerdiğini ve etkinliğini makalelerinde bildiriyor.
Aşama 5
Ne zaman : Öğle yemeğine 1 saat kala
Ne : 20-30 gr casein ya da egg protein powder
Neden : casein ( Süt ) Ve egg ( Yumurta ) Protein tozlarının molekül ağırlıkları dahada yukarı olduğundan whey proteine kıyasla daha yavaş kana karışım özelliğine sahiptirler. Bu yüzden metabolizmada whey ‘e kıyasla daha uzun müddet kalırlar. Bu yüzden anabolik prosenin devamlı yüksek tutulmasında ve ara öğünlerde tercih edilmeleri mantıklıdır.
Aşama 6
Ne zaman : Öğle yemeğinde
Ne : 200-300 gr rastgele bir et türevi, 100-150 gr kompleks karbonhidrat, 100-150 gr taze sebze, 1-2 parça mevsim meyvesi.
Neden : doğduğu andan başlamak üzere üç öğün üstüne uyumlu bulunan metabolizma öğle vakitlerinde tabii besin kaynaklarına gereksinim duyacaktır. Kırmızı et öğlen yemeğinde tercih edilebilir. Gece kesinlikle yenilmemelidir. Hem yağ oranı yüksektir ve hem de sindirim sistemini çok zorlar. Bunun beraberinde amino asit profili müthiştir, folik asit ve b vitamini deposudur. Bu yüzden öğle yemeğinde yenilmesi daha münasip olacaktır. Karbonhidrat olarak pirinç ya da siyah makarna kullanılabilir. Şayet bu ikisini bulabilme imkânı yoksa kepekli ekmek tercih edilebilir. Sebze ve meyveler kesinlikle taze olmalı ve günümüz tarım ilaçlarının gücü dikkate alındığında epey güzel yıkanmalıdırlar.
Aşama 7
Ne zaman : Öğleden sonrasında
Ne : 1-1, 5 acetyl l – carnitine, yeni baştan.
Neden : sabah alınan dozaj ile bu alımın ana farkı şudur: İdman saatine yakın bir dönemde damarları temizleyerek alınacak öteki takviyelerin kaslara daha sıhhatli transportasyonuna olanak mümkün kılmak.
Aşama 8
Ne zaman : İdmana 1-2 saat kala
Ne : 200-400 mg kafein
Neden : kafein bir vücutçunun elde edip kullanabileceği en ucuz ve en etkili uyarıcı ve performans arttırıcı maddelerden biri. Gerçi yeni açılan bir takım ortamlarda bardağı 10 ytl’ye kadar çıkıyor fakat bu çeşit yerlerden uzak durmak sağlığa daha yararlı
İdmana 1-2 saat alacağınız 200-400 mg kafein 5-6 saat boyunca sistemde etkin olarak kalacaktır. Bu antrenman esnasındaki konsantrasyon ve dayanıklılığı müspet etkiler. Ama dahada yukarı dozların kalp ritim bozukluğuna kadar ulaşan ( Taşikardi ) Problemler ortaya çıkaracağını belirtmemiz icap ediyor. Buna ek olarak bir takım sporcuların uykusuz ve yorulmuş oldukları vakitlerde kafein ve ayrıca başka uyarıcı yardımcı maddeleriyle antrenman yaptıklarını duymaktayız. Bu zaten yorulmuş bulunan sistemin üstüne gitmektir ve kalp krizine ulaşan sonuçlar meydana gelebilir. Sporcu yorgun haldeyse yapması lazım olan tek şey 7-8 hatta bir takım koşullarda 9 saat uyumaktır. Bunun alternatifi olamaz.
Aşama 9
Ne zaman : İdmandan 45 dk. ya da 1 saat evvel
Ne : 600-800 mg arası tribulus terrestris
Neden : tribulus 1990 ‘ların başından bu yana testosteron uyarıcısı olarak yaygınlaşmış kabul ve kullanma görmekte.
Doğu bloğu yıkılmadan evvela bulgar halter takımının idmanlarında evvela tribulus aldıkları geride bıraktığımız senelerde yabancı dergilerde sunuldu. Lh etkisiyle ( Luteinizing hormonu ) Testosteron üretimini tahrik eder ve bu daha katı ve sinirli antrenman gerçekleştirme imk�nı meydana getirir. Tek ve en ehemmiyetli nokta tribulus ‘un çok uzun müddet ve yüksek doz kullanmamaya dikkat etmektir. Ünlü markaların bir takımı tribulus ‘u arginine ve tongat ali ( Longjack ext. ) ile kombine eden bir takım ürünler piyasaya sürmektedir. Maksat daha çok testosteron ‘dur. Her nasıl olursa olsun bu çeşit ürünleri 3 hafta kullanıp 2 hafta ara verilmelidir. Bir takım makalelerde etkinliği tartışılsa da amerika ‘da son yılların en çok satan testosteron booster ürünü olarak bulunması, sporcular tarafından etkinliği ve güvenilirliğinin kanıtlandığına ilişkin en şüphe götürmez gerçektir!
Aşama 10
Ne zaman : İdmandan yarım saat evvela
Ne : 2-3 gr arginine, 5 gr glutamine, 3-5 gr bcaa
Neden : daha evvela belirttiğimiz gibi arginine, nitrit oxide mekanizmasının ve ayrıca başka hormonal sisteme bağlı döngülerin sıhhatli işlemesi için vazgeçilmezdir. Burda arginine ‘i idmandan evvela alışımız bütünüyle � �pompa etkisi” inden yararlanmak üstüne kuruludur. Glutamine ‘i ise burda alış maksatımız amino asit havuzlarının tam dolumundan emin olmak ve icra edilecek katı antrenmana gene amino asit seviyelerini yüksek tutarak emin olmaktır. Bcaa ‘lar ise antrenman esnasındaki en etkin aminolardır ve egzersiz sırasında kas yıkımını mühim derecede engelleyeceklerdir. Bütün bunlar ön hazırlıktır.
Aşama 11
Ne zaman : İdmandan kısa zamanda evvela
Ne : 20-30 gr whey protein / 30-40 gr karbonhidrat / 3-5 gr creatine / 500 mg alpha lipoic acid-ala.
Neden : daha evvela de belirttiğimiz gibi whey protein emilim ve kullanma sürati yönünden protein kaynakları yönünden en etkili olanıdır. Esansiyal amino asitlerin kas gelişmi prosesinde birincil seviyede mesul olduklarını yeni baştan hatırlarsak bunların olabildiğince süratli biçimde adelelere transferazının ne kadar ehemmiyet kazandığı ortaya çıkacaktır. Whey esansiyel amino asitler bakımından rakipsizdir. Bu avantajıyla antrenman evveli beslenmemizde köşe taşımızı meydana getiriyor. öteki yönden idman sırasında luzumlu olacak enerji kaynakları yanlızca protein bazlı olmamalı, çabuk emilimli karbonhidratlarla hazırlanacak içeceğin likidasyonunda kesinlikle yer alıyor olmalıdır. Bu noktada supplemant imkânınız varsa kullanabilirsiniz. Şayet yoksa whey pretein ‘i sütle değil, rastgele bir meyve suyuyla karıştırmakta etkili olacaktır. İdman evveli alınacak 3. ve ihtimal dahilinde de en ehemmiyetli performans maddemiz ise şüphesiz creatine ‘dir. Creatine atp sentezini hızlandırarak hücre esasında enerji rezervlerinin daha çabuk toparlanmasına, böylelikle daha katı ve uzun antrenman ortamına olanak temin ediyor.
Alpha lipoic acid-ala ise kuvvetli antioksidant etkisiyle antrenman akabinde meydana gelen serbest radikalleri uzaklaştırır. Daha da önemlisi ise hücrelere creatine ve glucose girişini arttırmasıdır.
İdman evveli beslenme sporcunun form ve performans durumuna göre değişkenlik göstermelidir. Off sezon tabir edilen ölçü ve kuvvet kazanç sağlama devresinde yukarı tarafta verilen dozajların üstüne çıkılabilir.
öteki yönden defination, kısacası şekil. Veya sporcu profesyonelse maç hazırlık ( Prepearing for a contest ) Dönemi içinde ise protein alımı 2-3 katına çıkacak, karbonhidrat alımı ise dramatik ölçüde azalacaktır.
Özellikle bu diet ve maç hazırlık dönemi sırasında supplemant yararlanma programı ve stratejisi çok çok itinalı ayarlanıp hazırlanmalıdır. Diet sırasında pek çok besin maddesinden uzak tutulan metabolizma yapılan ağır idmanında dahilinde olağanüstü zorlanmaktadır.
Alınan ağır kimyasalların da etkisiyle immün sistemi çöken vücut, enfeksiyon ve sakatlıklara açık duruma gelebiliyor. Günümüz sporcularında görülen rahatsızlık ve sakatlıkların bir çok maç hazırlık devresinde ortaya çıkmaktadır.
İdman body building sporcusunun savaşıdır 11′ inci aşamasa tam tabiriyle şarjörü doldurmaktır!
Aşama 12
Ne zaman : İdmandan kısa zamanda sonrasında
Ne : 5 gr glutamine / 3-5 gr bcaa / 4-6 tablet amino asit
Neden : İdman sırasında yoğun olarak kullanılmakta olan amino asit rezervlerinin yerine konulması ve bunun en süratli biçimde gerçekleştirilmesi antrenman akabinde besleniyor olmanın ana hatlarını oluşturmalıdır.
Glutamine, gerek amino asit havuzlarının yeni baştan dolumu, gerekse antrenman akabinde zayıf hale gelen bağışıklık sisteminin kuvvetli tutulmasında ve gh ‘nun salgılanmasını arttırmak yönünden değerlendirilmelidir.
Bcaa alımının burdaki alımı ise protein sentezini tetiklemek ve insülin salgısını yükseltmektir. Bilinmekte olduğu üzere insülin en anabolik etkili hormonlardan birisidir ve antrenman akabinde dönemde de önem teşkil eder.
Bunlara ek olarak alınacak 4-6 tablet yüksek doz ( 2000-3000 mg. ) Amino asit tabletleri pozitif nitrojen dengesinin oluşturulmasında asıl arz ediyor. Amino asitler 1970 ‘lerden şu ana dek uzanan en güvenilir
Gıda takviyeleridirler. Profesyoneller arasında amino asit kullanımı adeta bir gelenek halini aldı.
Aşama 13
Ne zaman : İdmandan 30-45 dk. sonrasında
Ne : 25-30 gr whey protein / 4-6 gr esansiyal amino asit / 40-60 gr basit karbonhidrat / 3-5 gr creatine
500 mg ala.
Neden : İdman akabinde kan sirkülasyonunun normale dönmesi için gerek sürenin bitiminde günün en ehemmiyetli 3. öğünü mevzu bahis olmaktadır. İdman akabinde beslenme.
25-30 gr whey protein sistemin antrenman akabinde gereksinim duyduğu bütün protein gereksinimine yanıt verecek komplikasyona sahip olmakla beraber buna ilaveten alınacak 4-6 gr eaa ( Esansiyal amino asit ) Alınan whey proteinin en iyi biçimde değerlendirilmesini sağlamaktadır ve her gram proteinin kana karışmasına olanak tanır.
İdman akabinde alınacak basit karbonhidratlar ise türlü olabilir; Supplemant yararlanma imkanı varsa değerlendirilmelidir zira en ilmi oranlama bunlardadır. Şayet yararlanma imkanı yoksa üzüm ya da elma suları kullanılabilirler. Supplemant türü alınırken içeriğinde maltodextrin ve sucrose bulunan ürünler tercih nedeni olmalıdır.
Creatine alımının antrenman akabinde alımındaki maksat ise boşalan kas creatine rezervlerini yerine konulmasıdır. Creatine ‘in etkinliğinin arttırılması ve creatine-glucose-whey kombinasyonunun etkinliğinin arttırılması içinse devreye alpha lipoic acid-ala girecektir.
Aşama 14
Ne zaman : gece yemeği
Ne : 200-300 gram tavuk ya da balık eti-150 200 gram kompleks karbonhidrat-sebze ve meyva.
2-3 gr balık yağı tableti-2-3 tablet spirulina-1 likopen tableti-1 tablet b vitamini.
Neden : gece yemeği hafif ve yağsız protein kaynaklarından oluşturulmalı yağsız tuzsuz karbonhidrat ve sebzelerle desteklenip yardımcı olunmalıdır. Haşlama ve ızgara tercih sebebidir.
Balık yağı omega 3 faydalı yağların kullanımını tahrik ederken, 3-4 tabletlik spirulina hazım sistemine yardımcı olarak tokluk duyguyu yaratacaktır. Buna ek olarak spirulina tabletlerinin nasa tarafından dayanıklılık arttırıcı olarak astronotlara verildiği biliniyor. Likopen ise mide duvarının korunmasında ve antikanserojen tesiri bakımından alınmalıdır. B vitamini ise protein sindirimine yardımcı olacaktır.
Aşama 15
Ne zaman : yatmadan yarım saat evvela
Ne : tek doz ( Zma ) Çinko, magnezyum, b-6 vitamini kombinasyonu.
Neden : pek çok sporcuda olduğu gibi body building sporcularında da magnezyum ve çinko azlığı söz kunusu olmaktadır. öteki yönden bu 2 elementin sıhhatli testosteron ve cinsel fonksiyon faaliyetlerinde ehemmiyetli yer tuttukları biliniyor.
Zma ayrıca igf-1 ( insulinelike growth factor-1 ) Ve testosteron seviyelerini dengeleyerek yorgunluğu azaltacak, dinlenme periodunu kısaltacaktır.
öteki yönden zma, hususiyetle ağır kimyasal yardımcı kullanarak ve uyarıcı grubu ilaçlarıda cycle’larına alan profesyonel ( Beta agonist ve benzeri. ) Sporcuların önemle üstünde durması lazım olan bir takviyedir. Bu çeşit ilaçların sinir sistemi üstündeki yıpratıcı tesiri göz önünde bulundurulmalıdır. Bir takım sporcuların cycle dönemlerinde müzmin uykusuzluk problemi
çektikleri rapor edilmektedir. Zma takviyesi hususiyetle bu taraftan kullanılabilir.
Aşama 16
Ne zaman : yatmadan kısa zamanda evvela
Ne : casein proteini. 25-30 gram
Neden : daha evvela de belirttiğimiz üzere casein whey proteine kıyasla daha yavaş kana karışmaktaydı. Bu her ne kadar antrenman akabinde ve sabah kulanım yönünden dezavantaj teşkil etse de, hususiyetle yatarken uyku esnasındaki uzun sürede meydana gelecek bulunan amino asit gereksiniminin karşılanması bakımından pratiktir. Böylelikle metabolizma katabol tesir prosesinden uzak tutulacaktır.

Category: , , ,

0 yorum