HTC One mini mi Sony Xperia SP mi daha iyi ?

Unknown | 11:18 | 0 yorum

Sony Xperia SP ve HTC One mini karşılaştırmasına hoşgeldiniz.Sony Xperia SP ve HTC One mini özellikleri bakımınıda orta sınıf olarak tabir ettiğimiz sınıfa üyeler.DEtaylı Sony Xperia SP ve HTC One mini karılaştırması için iyi eğlenceler.Tüm soru ve gorüşlerinizi yorum olarak atabilirsiniz cevaplanacaktır.
Mobil dünyasında üst sınıf modeller arasında kıyasıya bir rekabet yaşanadursun, üreticiler orta ve giriş seviyesinde sundukları cihazlarda da kayda değer bir kullanıcı kitlesi hedeflemektedir. Samsung ve HTC’nin orta sınıf için oluşturdukları ürünleri isimlendirirken amiral gemi modellerinin popüleritesinden faydalandığını görüyoruz.
Bugün yapacağımız değerlendirmede ise One mini ve Xperia SP’yi ele aldık. HTC yeni modelini geçtiğimiz günlerde resmiyete kavuştururken, Sony ise Xperia SP adlı modelini mart ayı içerisinde tüketicilerin beğenisine sunmuştu.
HTC One mini vs Sony Xperia SP 1374399664 adsiz
İlk olarak telefonların ekranlarını ele alacak olursak; One mini daha yeni nesil bir LCD panel kullanması, inç başına düşen piksel yoğunluğu ve Gorilla Glass 3 sayesinde bu noktada rakibine üstünlük kurmaktadır. Sony’nin TFT LCD ekranı ise kullanıcılardan bir hayli eleştiri almaktadır. Japon üretici özellikle Xperia Z Ultra modeli akıllı telefonlarda başlattığı Triluminos teknolojisiyle görüntüleme noktasında önemli bir gelişme elde etti.

Telefonların işlemci güçlerine baktığımızda ise One mini’de yer alan Snapdragon 400 daha yeni bir mimari sunuyor. Ancak Xperia SP daha hızlı saat frekansı ile bu farkı kapatabilecek güçte. Bunun yanı sıra Xperia SP, Adreno 320 ile grafik birimi noktasında daha güçlü bir yapı sunmakta.

One mini’nin 4 ultrapiksel kamerası her ne kadar optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip olmasa da, görüntü işleme çipi sayesinde, bunun yanı ultrapiksel sensörle daha net çekimler sağlayacaktır. Fotoğraf çözünürlüğünde ise Xperia SP’nin rakibinden daha önde olduğu belirtelim. Özellikle yakınlaştırma yapılan çekimler bu fark daha net anlaşılacaktır.

Yazılım noktasında One mini’nin daha dolu bir model olduğunu görüyoruz. Kullanıcı HTC Zoe uygulaması sayesinde eğlenceli videolar oluşturabilmenin yanı sıra Sıralı Çekim, Sürekli Gülüş ve Nesne Kaldırma, Değişebilen oynatma hızları ile ağır çekim video kaydetme gibi özel birçok çekim seçeneği sunuyor. Daha güncel bir Android sürümü ve kullanıcıların beğenisini kazanan Sense yine One mini’yi yazılım noktasında öne çıkaran detaylar.



Her iki telefonda sistem bellekleri 1GB ancak dahili depolama biriminde One mini’nin 16GB’la önde olduğunu görüyoruz. Telefonun microSD kart desteği sunmaması dezavantaj bir durumken, Xperia SP ise 32GB’a kadar microSD kart desteği sunmaktadır.
Ağırlık ve boyut itibariyle One mini daha kompakt bir yapı sunarken, pil kapasitesinde ise Xperia SP rakibinin bir hayli önünde görünüyor. Xperia SP hatta One modelinden de daha yüksek bir pil sunmakta.
Son olarak telefonların fiyatlarını değerlendirdiğimizde ise, Xperia SP halihazırda ülkemizde 1.200-1.300 lira fiyat bandında satışta. One mini ise Avrupa’da 1.250 liradan ön siparişe açılırken, ülkemiz fiyatının ise 1.300-1.4000 lira seviyesinde olması bekleniyor.

Category: , , ,

0 yorum