Nokia Lumia 920 Fiyatı ve Özellikleri

Unknown | 08:52 | 2 yorum


Nokia Lumia 920 Fiyatı hakkında henüz kesin bir açıklama yapılmamış olsada Nokia Lumia 920 Fiyatı nın 1600 TL civarında olması bekleniyor.

30.3x70.8x10.7 milimetrelik boyutlara sahip Nokia Lumia 920’nin diğer akıllı telefonlara göre kalın görüntüsü hemen fark ediliyor. Bunun sebebi ise cihazda kullanılan bataryanın sahip olduğu yenilikçi özellikler. Tabii bu yenilikçilik tasarım konusunda böyle bir dezavantajı da beraberinde getirmiş. Aynı etki ağırlık konusunda da kendisini gösteriyor. Zira ürün 185 gramlık hissedilebilir bir ağırlığa sahip.4.5 inçlik ekranı bulunan bu ürünün 4.8 inçlik ekranlı Galaxy S3’e göre yaklaşık 50 gram daha ağır olduğunu hatırlatırsak bu konunun daha iyi anlaşılmasını sağlayabileceğimizi düşünüyorum.

          Nokia Lumia 920 Fiyatı  dışında tasarımı ile de dikkat çeken bir telefon.Nokia Lumia 920 Fiyatı 1650 tl olarak açıklandı. Genel olarak köşeli hatlara sahip olmasının aksine yan ve arka yüzeyinin hafif bombeli, yan kısımlarının da oval olmasıyla özgün bir görüntü ortaya koyuyor. Tüm bunlarla birlikte cihazın varlığı iddialı ve ben buradayım dercesine duruşu fark ediliyor. Alt kısımda yer alan üç dokunmatik tuştan biri, yani sağdaki hızlı arama yapma ihtiyaçları için düşünülmüş fakat cihazın genel kullanımı sırasında ister istemez bu tuşa dokunulabiliyor ve istenmediği halde kendimizi arama sayfasında bulabiliyoruz. Bütün olarak sade bir tasarımı bulunan cihaz, polikarbon materyal kullanılarak hazırlanmış bir dış kaplamaya sahip. Sağ yan kısımda ses yükseltme ve azaltma, güç ve kamera – deklanşör tuşları konumlandırılmış. Ürünün altında ise iki hoparlör bölümü ve ortalarında mini USB bağlantı yuvası yer alıyor.

Nokia Lumia 920 Donanım

Donanım cephesinde Nokia Lumia 920’nin en güçlü yanı harika ekranı. 4.5 inç boyutunda olan ekranda IPS TFT teknolojisinin yanı sıra PureMotion HD+ ve ClearBlack teknolojileri de kullanılmış. Sonuç olarak tüm bunlar harikulade bir ekranın kullanıcılarla buluşmasını sağlıyor. PureMotion teknolojisinden kısaca bahsedecek olursak, saniyede 60 kare ile gelen ekran 1080p HD videolarda ve ekran geçişlerinde yüksek performans sunarken, ekrana dokunuşlarda da üst seviyede tepki ortaya koyuyor. ClearBlack teknolojisi de özellikle dış ortamlardaki yüksek ışık gelen hallerde ekranın görünmemesinin önüne geçerek üstün bir görüntü ortaya koyarak kullanıcıların dış ışıktan etkilenmemesini sağlıyor. HD+ ifadesi ise PureMotion teknolojisinin 1280x768 piksel çözünürlüğünde görüntü sunan bu ekranda kendini göstermesinden geliyor. Zira Lumia 920, LED HDekrana sahip. Cihazın ekran hassasiyeti o kadar yüksek ki, isterseniz hassasiyetini ayarlar kısmından azaltabilirsiniz.  Ancak özellikle de kış mevsimde bulunmamız sebebiyle cihazı var olan yüksek hassasiyet ayarındayken eldivenle bile kullanabilirsiniz. İnç başında 332 piksel düştüğünü de ekleyelim. Ekranı artık alışkın olduğumuz Gorilla Glass 2 teknolojisi koruyor.

              Nokia Lumia 920’de yer alan işlemci gücüne değinecek olursak, bizi ilk olarak Qualcomm tarafından Snapdragonserisi altında üretilen MSM8960 kod adlı çift çekirdekli ve 1.5 GHz seviyesinde çalışan Krait işlemcikarşılıyor. Bu işlemciye Adreno 225 model bir ekran işlemcisi eşlik ediyor. Ara bellek yani RAM biriminin ise 1 GB olduğunu da ekleyelim. Bu donanım seti günümüzdeki üst seviye akıllı telefonlar için en alt seviye. Zira HTC ve Samsung gibi önde gelen üreticilerin bu seviyedeki ürünleri artık en az dört çekirdekli olarak geliyor. Ve hatta artık üst seviye akıllı telefonlar 2 GB’lık ara bellek parçacığı ile geliyor. Pratikteki deneyimiz sırasında, Windows Phone Store üzerine yer alan en popüler oyunlardan biri olan AE 3D Motor oyununu oynarken cihazın birkaç kez kastığını ve hafifçe takıldığını söylemeliyim. Bununla 1080p video çekimlerimizin birinde de kaydın birkaç yerde kesilmiş olduğunu fark ettim. Her ne kadar bunun sebebi birçok uygulama çalıştırdıktan sonra bahsettiğim oyun ve video deneyimlerin yaşanması olsa da performans konusunda bir not olarak düşülmeli. Zira elimizdeki ürün henüz fabrika ayarlarına yeni dönmüş bir cihazdı. 


Nokia Lumia 920 Yazılım

Lumia 920, Windows Phone ve Nokia yazılım deneyimini en iyi yansıtan telefon. Windows Phone 8 ile birlikte gelen yenilikler ve Nokia’nın Lumia 920’ye özgü uygulamaları, özellikle de fotoğraf çekme konusunda ürünü çok özel kılıyor. Diğer yandan Microsoft hesabı ile kendinizi cihaza tanımlıyorsunuz. Google’ın Android üzerindeki davranış yöntemleri gibi bu cihazda da Microsoft hesabınızı tanımlamanızla birlikte SkyDrive ve Outlook – Hotmail başta olmak üzere birçok yan servis de aktif kılınmış oluyor. Mesela hesabınızı tanımlamanızın ardından varsayılan e-posta uygulaması artık bir Hotmail uygulamasına dönüşüyor.

Facebook uygulaması cihazın içinde varsayılan olarak geliyor ve sadece bilgilerinizi girerek Facebook uygulamasını kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Fakat gelen Facebook uygulamasının Türkçe desteği bulunmuyor. İsterseniz Facebook Facebook+ isimli bir başka Facebook uygulamasını Windows Phone Mağazası üzerinden indirebiliyorsunuz.

Garanti Bankası, CNN Türk, Office, OneNote ve Yandex.Arama cihazın içinde gömülü olarak gelen harici uygulamalar. Tabii ki dileyen kullanıcılar bunları kaldırabiliyorlar. Internet Explorer ise olağan bir şekilde cihazın varsayılan internet tarayıcısı. Lumia 920 üzerinden başarılı bir performans ortaya koyan IE üzerinde doğrudan bir ifade girip “enter” tuşuna bastığınızda Yandex.Arama üzerinden arama yapabiliyorsunuz. Klasik tarayıcıların aksine bu uygulamada adres satırı sayfanın altında yer alıyor. Cihazın ekran kalitesini görmek için Internet Explorer üzerinden birkaç sayfa gezebilirsiniz. Zira en küçük noktaları bir son derece başarılı bir şekilde ekrana aktarabilen cihaz, hassasiyet ve derinlik gibi ekran teknolojilerine dair güzel örnek sunuyor.

Yazılım notları:
  • Ana ekran ve bazı uygulamalar geniş ekran kullanılamıyor. Bu ciddi bir eksiklik. Ana ekranı dikey kullanıp daha sonra mesela Facebook uygulamasına girdiğinizde ekranı çevirebiliyorsunuz. Diğer yandan ekran döndürme ya da döndürmeme seçeneği yok.
  • Türkçe klavye son derece başarılı. Kelimeyi yazmaya başlayınca gelen öneriler şu ana kadar gördüğüm en iyi öneri sistemi. Zira yazılması muhtemel eklere dair oldukça akıllı ve bilgiç bir sistem kullanılıyor. Aynı şekilde muhtemel sonraki kelime önerileri de başarılı. Türkçe klavyede Ö ve Ü harflerinin olmaması, O ve U’ya uzun basınca çıkmaları ilginç bir eksiklik. Bir de hayatımıza yeni giren TL simgesi Türkçe klavyede yer alıyor.
  • Bildirim alanı çok yetersiz ve kontrol edilmesi güç. Microsoft’un klasik işletim sisteminde bu zamana kadar hiç kullanmadığı ve akıllı telefonların hayatımıza yerleştirdiği bildirim özelliği, WP8 ve Lumia 920 üzerinde vasat bir görüntü çiziyor.
  • Kullanacağınız tema rengini birçok renk seçeneği arasından seçip isterseniz telefonun rengiyle bütünleştirebiliyorsunuz. Örnek olarak siyah renk bir Lumia 920 sahibi iseniz kırmızı tema renki harikulade bir birliktelik ve görüntü ortaya koyuyor.
  • 1080p video çekmeniz ya da benzer seviyede cihazın işlemcisini biraz zorlayacak işlemler yapmanız halinde ısınma gerçekleşmeye başlıyor. Bu ısınmanın biraz çabuk ve hızlı olduğunu belirtmeliyim.
  • Çekilen fotoğraflar, tanımlanan Microsoft hesabınızdaki SkyDrive klasörüne otomatik olarak yüklenebiliyor.
  • Çoklu uygulama ve uygulamalar arası geçiş desteği bulunuyor. Geri tuşuna uzun basınca açık olan diğer uygulamalara ya da sekmelere dair pencereler görüntülenebiliyor.
  • Birisi sizi aradığında eğer cihaz tuşu kilidindeyse önce kilidi açmak gerekiyor ve ardından çağrıyı cevaplayabiliyorsunuz.
  • Sesli komut sistemi işe yarıyor. Mesela “Open Hotmail” demeniz halinde Hotmail uygulaması açılıyor ve e-postalarınızı görüntüleyebiliyorsunuz. Aynı şekilde “Call XXX” demeniz halinde kişi listenizde yer alan o kişiyi arayabiliyorsunuz.
  • İnternet tarayıcısında Flash desteği yok.
  • Dosyalama sistemi bulunmuyor.


Klasik bir kalıpla ifade edecek olursak, Lumia 920’yi Lumia 920 yapan cihazın kamerası. 7.8 MP kamera, Carl Zeiss optiği sayesinde üstün bir performans ortaya koyuyor. Bu donanım, PureView teknolojisi ile birleşince de ortaya harikulade bir kamera deneyimi çıkıyor. Ön kamera ise 1.3 MPOtomatik odaklanma, konum etiketlemesi ve çift LED flaş desteği ürünün standart kamera özellikleri. Bilhassa gece çekimlerinde gerek iPhone 5 gerekse Galayx S3’e büyük bir fark atıyor Lumia 920. Hatta insan gözüyle görünmeyen alanları bir gece çekiminde flaş kullanmadan kamera sayesinde ekrana taşımak mümkün. Bu doğrultuda iPhone 4S, Galaxy S3 ve Lumia 920’yi test ettiğimiz gece çekimi fotoğrafları şu şekilde:
lumia 920 gece çekimi karşılaştırma
Fotoğraf ayarları kısmında kullanıcılara pek seçenek sunulmuyor. Yani kullanıcılar, “yakın çekim”, “gece”, “gece portre”, “spor” ve “arka ışık” sahnelerinden birini seçebiliyorlar. Buna ek olarak iso, pozlama değeri, beyaz dengesi, görüntü oranı ve odak yardım ışığının olup olmaması kullanıcıların değiştirebileceği noktalar. Diğer yandan lensler bölümünden kamera ile harikalar yaratmanızı sağlayacak ek yazılımları görebiliyor ve yenilerini edinebiliyoruz.

Nokia Lumia 920 Fiyatı ise 1650 TL

Category: , , , , ,

2 yorum:

  1. oyun oynamak telefonumun çok ısınmasına sebep oluyor ve hafızasında yer tutuyor ben de bu sebeple https://goo.gl/J6RTKc sitesinde oyun oynamayı tercih ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende aynı oyunoyna.lada oyun oyunuyorum gercekten eğlenceli keyifli.

      Sil