Altın Fiyata 2013

Unknown | 11:08 | 0 yorum

Altın Fiyata 2013

Altının yüksek rekabet ortamında 2012 yılında seyrini durağan göstermiş olsada 2013 de tavan yapacağı beklenmektedir.Türk halkı zaten altını seviyorken şimdi ilginin artması ile birlikte dövizin düşeceği insanların altına yöneleceği tahmin edilmektedir.









Bir çocuğun parlak bir dere kaya, binlerce yıl önce, ve insan ırkının ilk kez altın tanıtıldı bulur.

Altın ilk parlayan, sarı Nuggets olarak keşfedilmiştir. "Bunu bulmak nerede Gold," derler, bu yüzden ve altın ilk tüm dünyada akışları, doğal haliyle keşfedildi. Hiç şüphe yok ki bu erken hominidler bilinen ilk metaldir.

Altın her insan kültürünün bir parçası haline geldi. Onun parlak, doğal güzellikleri, ve parlaklık, ve çalışmak ve oynamak için zevkli hale kirletmek için onun büyük yumuşaklık ve direnç.

Altın jeolojik dünyada dağınık olduğundan, onun keşif çok farklı yerellerde birçok farklı grup oluştu. Ve neredeyse bu yüzden etkilendim bulundu ve herkes yaşadıkları gelişmekte kültürü idi.

Altın yaygın türümüzün bilinen ilk metaldir. Teknolojinin tarihsel gelişimi hakkında düşünme, biz demir ve türümüzün 'ekonomik ve kültürel gelişmelere büyük katkıları olarak bakır-çalışan gelişimi düşünün - ama altın birinci geldi.

Altın çalışmak için metallerin en kolay olanıdır. Çoğu diğer metaller eritme bazı zorluk poz cevher organları bulunabilir eğilimi ise bu, neredeyse saf ve çalışılabilir durumda oluşur. Altın erken kullanımları şüphesiz süs vardı ve berraklığı ve kalıcılığı (onu aşındıran ne tarnishes ne) erken medeniyetlerin tanrılar ve royalty ilişkilendiriyor.

Altın her zaman güçlü bir şeyler olmuştur. Altın ile insan etkileşimi erken geçmişi uzun bizim için bir kayıp, ancak tanrılar, ölümsüzlük, ve servet kendisi ile ilişkisi dünya çapında birçok kültürlerde ortak olmasıdır.

Erken medeniyetlerin tanrı ve cetveller ile altın eşit ve altın onların adına aranan ve onların yüceltilmesine ithaf edilmiştir. İnsanlar neredeyse sezgisel güç, güzellik ve kültürel elit ile eşitleyerek, altın değeri yüksek bir yer. Altın yaygın olarak tüm dünyada dağıtılır yana, biz her yerde antik ve modern medeniyetler boyunca altın hakkında bu aynı düşünce bulabilirsiniz.

Altın, güzellik ve güç her zaman birlikte gitti. Antik çağlarda altın türbeler ve putlara ("Altın Buzağı"), tabak, bardak, vazo ve her türlü gemi ve kişisel süsleme için elbette, mücevher haline getirilmiştir.



Türkiye'de kazılan ve dönemin 2450 -2600 MÖ hazine istif "Truva Altın", hassas takı tam bir kuyumcu pound'un altın sos tekne altın çalışma aralığını göstermektedir. Bu altın çok değerli bir zaman oldu, ama henüz para kendisi haline etmemişti. Daha ziyade, güçlü ve iyi bağlantılara sahip olduğu, veya ibadet nesneleri olarak yapılan, ya da kutsal yerleri süslemek için kullanılmıştır.

Para bile önce Altın her zaman, insanlara değer olmuştur. Bu elde etmek için yapılan olağanüstü çabaları ile gösterilmiştir. Altın prospeksiyon altın şeklinde ilk para M.Ö. 700 hakkında ortaya önce bile, binlerce yıl geri giderek dünya çapında bir çaba oldu

Fenikeliler, Mısırlılar, Hintliler, Hititler, Çin, ve diğerleri tarafından altın için arayış içinde, savaş esiri olarak köle ve suçluların vardı, madenlerde çalışmak için gönderildi. Ve bu 'para' altın olarak hiçbir değeri vardı bir süre içinde oldu ama sadece kendisi ve arzu edilen bir emtia olarak kabul edildi.

Altın 'değer' tüm dünyada kabul edilmiştir. Bugün, eski zamanlarda olduğu gibi, altın kendi içsel itiraz insanlara evrensel bir çekiciliği vardır. Ama nasıl altın bir meta, değer ölçülebilir bir birim olarak geldin?




Category: , , , , , ,

0 yorum