Asus RP-AC56 Incelemesi - Kimler Almali ?
Asus RP-AC56 Incelemesi - Kimler Almali ?
Asus RP-AC56 konusuna hosgeldiniz arkadaslar .bu konuyu okudukdan sonra Asus RP-AC56 ile ilgili hic bir probleminiz kalmayacaktir.Asus RP-AC56 ile ilgili soru ve goruslerinizi yorum kisminda bizimle paylasabilirsiniz.
Asus RP-AC56, Asus RP-AC56 fiyat, Asus RP-AC56 inceleme, Asus RP-AC56 alinir mi, Asus RP-AC56 yorumlar, Asus RP-AC56 ozellikler,
Eğer ev veya ofiste internet bağlantısının kapsama alanıyla ilgili sorun yaşıyorsanız Asus RP-AC56 arayacağınız türde bir ürün olabilir. Çift bant desteği göstermesi, kolay kurulumu ve diğer yandan kablosuz müzik aktarımı gibi ekstra bir özelliği getirmesiyle kullanışlı olduğu açık. Her ne kadar biz kullandığımız süre içinde yer yer kopmalara şahit olsak da, genel performans çizgisiyle başarılı bulduk. Cihaz henüz ülkemizde satışta değil ve dolayısı ile fiyatı da belli değil. Bu nedenle AC56'nın akıbetinde belirleyici unsur fiyatı olacak diyebiliriz.
Kimler Almalı
Yalnızca menzil genişletmek değil, bunun yanı sıra çift bant desteği, uygulama desteği ve öte yandan kablosuz müzik taşıma imkanı arayanlar AC56'yı yakından incelemek isteyebilirler.
Ev veya ofisteki ölü noktaları yok etmek için üretilen bu menzil genişletici ne kadar iyi?
Bırakın bilgisayar ve cep telefonunu bir kenara, artık internet olmadan neredeyse yapamıyoruz. İnternet olmadan bu iki aygıt da neredeyse tüm işlevini yitiriyor bizim için. Evde, işte veya mobil ortamda fark etmez; internet artık, adeta elimiz ayağımız. Bugün konumuz mobil değil, ev veya ofis gibi yerleşik ortamlar. Bu tip platformlarda internet desteği sağlayan bir cihazla birlikteyiz bugün. Elimizde Asus'un RP-AC56 isimli menzil genişleticisi bulunuyor.
Menzil genişleticiler ev ve ofislerdeki ölü noktaları yok etmek ve internet bağlantısını duvarların arkasına, arka odalara yaymak için kullanılan yegane ürünler. Piyasada bu kategoride çok sayıda ürün bulunuyor. Bunlar arasında fiyat / performans oranı en iyi ürünleri ZyXEL ile TP-Link kullanıcılara sunuyor. Şimdi elimizdeki Asus RP-AC56 modeline bakalım. Bakalım ürün kullanıcılara neler sunuyor.
Kompakt ama...
Önce söze Asus RP-AC56'nın tasarımıyla başlayalım. Tipik menzil genişleticiler gibi kompakt boyutlarda tasarlanan ürün, aslında muadillerine göre biraz daha büyük yapıda. Her ne kadar gücünü priz üzerinden alsa da, koca gövdesi ve antenleriyle birlikte priz üzerinde fazlasıyla yer kaplıyor.
Kaba tasarımını bir kenara bırakacak olursak, beyaz renkli işlemeli gövdesiyle şık göründüğünü söyleyebiliriz. Gövdenin sağ ve sol kenarından uzayan antenler güçlü çekim kuvveti için MIMO teknolojisiyle donatılmış. Bundan az sonra bahsedeceğiz.
Cihazın arkasındaki prize oturan fiş kısmı dönebilen yapıda tasarlanmış. Bu sayede farklı noktalardaki priz yerlerine fişi çevirerek rahatlıkla oturtabiliyorsunuz. Cihazın alt kısmında bir güç anahtarı, sol kenarda PC bağlantısı için bir Ethernet portu, sağ yanda ise bir 3.5 mm'lik jak girişi bulunuyor.
Cihazın ön yüzüne bakarsak burada da LED ışıklandırmaları ve WPN ile Reset butonlarını görüyoruz.
Çift bant desteği
İncelemenin başında da dediğimiz gibi Asus RP-AC56 bir menzil genişletici. Yani bir modeme bağlı olarak çalışarak, sinyali daha geniş mesafelere yayıyor. Bunu yapabilmek için elbette önce cihazı modeminizle eşleştirmeniz gerekli. Bunun için modeminizin üzerindeki ve AC56 üzerindeki WPN tuşlarına basmalısınız. İki cihaz da birbirini gördükten sonra ağ ayarlarında görünen AC56 ile ilgili detaylı ayarları yapmak içinse re9peater.asus.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Cihazın üzerinde iki anten taşıdığından ve bu antenler MIMO teknolojisine sahip olduğundan bahsetmiştik. Çoklu giriş ve çoklu çıkış şeklinde açıklayabileceğimiz MIMO teknolojisi ile kapsama alanını genişletebilen cihaz, günümüz standartları doğrultusunda çift bant desteği gösteriyor. 2.4 GHz ve 5 GHz bantlarında bağlantı sağlayabilen cihaz, bu sayede 5 GHz'in artık neredeyse yeni nesil tüm cep telefonları ile dizüstü bilgisayarlarında olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, bu kanalı kullanarak 2.4 GHz bandından daha hızlı veri iletişimi sağlayabiliyor. Elbette bu senaryo, diğer 5 GHz'li menzil genişleticiler için de geçerli.
802.11ac bağlantı desteğiyle birlikte totalde 1167 Mbps'e kadar veri aktarımı sağlayabilen AC56, 2.4 GHz'de 300 Mbps, 5 GHz'de ise azami 867 Mbps'e kadar hızlarda veri transferi gerçekleştirebiliyor. Cihazın performans testlerinde işe yarar bir kullanım sergilediğini de bu noktada söyleyelim. Ancak farklı marka modem ve router'a sahipseniz bağlantı sorunları yaşayabileceğiniz konusunda da sizi uyaralım. Cihaz en iyi performansı kendi markasındaki modemlerle sağlıyor.
Kablosuz müzik imkanı
Asus RP-AC56'nın üzerinde 3.5 mm'lik bir jak girişi olduğundan bahsetmiştik. Şimdi buna da açıklık getirelim. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde TP-Link'in HA100 adında bir ürününü incelemiştik. TP-LINK HA100, kablosuz bir müzik alıcısıydı. AC56 da aynı işi ağ üzerinden gerçekleştiriyor, ama bunun için Asus AiPlayer uygulamasına ihtiyacı var. Cep telefonu ve tabletinize AiPlayer uygulamasını indiriyor, AC56'yı 3.5 mm'lik jak yoluyla hoparlörünüze bağlıyor ve AiPlayer üzerinden AC56'ya bağlandıktan sonra kablosuz müzik akışı sağlayabiliyorsunuz. Ancak kutu içeriğinde 3.5 mm'lik bir kablo bulunmadığını ve buna ek olarak Ethernet için de bir Ethernet kablosu olmadığını söyleyelim.
Son olarak bir diğer dikkatimizi çeken önemli eksiklikse, cihazda herhangi bir USB noktasının bulunmaması oldu. 150 Mbps'lik küçük menzil genişleticilerde dahi gördüğümüz USB noktasının AC56'da bulunmaması da bir diğer üzücü nokta.
Category: Asus RP-AC56, Asus RP-AC56 alinir mi, Asus RP-AC56 fiyat, Asus RP-AC56 inceleme, Asus RP-AC56 ozellikler, Asus RP-AC56 yorumlar
0 yorum