Cin Fiyatları 2012
Cin Fiyat Listesi 2012
Gilbey's Cin 70 cL Alc 37.5 % Vol 41.00TL | Tekel Cin 70 cL Alc 40 % Vol 49.00TL | Beefeater London dry Gin 70 cL Alc 40 % Vol 68.00TL |
Bombay Sapphire Cin 70 cL Alc 40 % Vol 78.00TL | Gin Vedrig 70 cL Alc 37.5 % Vol 47.50TL | Gordon's London Dry Gin 70 cL Alc 40 % Vol 57.00TL |
Tekel Cin 35 cL Alc 40 % Vol 29.00TL | White Dry Cin 50 cL Alc 37.5 % Vol 28.00TL |
Cin ilk olarak Hollanda’da 16. yüzyılın başında tesadüfen ortaya çıkmış. Franciscus de la Boe isimli bir profesör, böbrek rahatsızlıklarına iyi gelecek bir ilaç bulmak için deneyler yapmaktaymış. Alkol ile ardıç ağacının meyvesini bu uğurda damıtırken daha sonraları cin diye anılacak içkiyi imal etmiş. İçki adını, Hollanda dilinde genever denilen ardıç ağacının meyvelerinden almış. Cin, Hollandalılar tarafından keşfedilmesine rağmen İngilizlere mal edilmiş. Çünkü cinin dünyaya tanıtım ve yayılmasında İngilizler ana rol oynamıştır. Cini ilk başlarda Hollandalılardan alan İngilizler, daha sonra üretimini de üstlenmişler. Dönemin favori içkileri konyak ve şarabın aksine, cin dinlendirilme ihtiyacı olmadığından daha kolay üretilmekte ve oldukça ucuza mal edilmekteymiş. İngilizler cinin üretimine başlamakla kalmayıp ona yeni bir de kimlik kazandırmışlar. Hollandalıların ağır ve karmaşık kokulu cinini daha modern yöntemlerle damıtarak daha hafifi bir tada ve aromaya sahip olan bir içkiye dönüştürdüler. Bu tadı elde etmek için Hollandalıların kullandığının aksine bakır imbikler yerine modern imbikler tercih ettiler. London Dry Gin’in ortaya çıkışı da tüm dünyanın cini bu adla tanıması da böyle olmuş oldu. Cin’in Üretim Hikayesi Cin üretiminde kullanılan ve cinin %40-47’sini oluşturan alkol, mısır, arpa, çavdar gibi tahıllardan bazen de şeker kamışından elde edilir. En çok beğenilen ve tüketilen cinler genellikle tahıllardan elde edilen alkolle hazırlanır. Aromalandırılmasında çoğunlukla ardıç ağacının küçük siyah renkli meyveleri kullanılır. Bugüne gelindiğinde cin yapımında dikkat çeken bir diğer özellik, cinin çeşitli tatlarla çeşnilendirildiği. Portakal, limon kabuğu, badem, kişniş tohumu günümüzde cine farklı aromatik tatlar kazandırmak için kullanılıyor. Her cin markasının kendine özgü bir formülü vardır. Bu formül, alkolün çeşnilendirilmesi sırasında kullanılan bitkilerde saklıdır. Bu bitkiler damıtılma sırasında alkolün bulunduğu imbiklerin ağzına yerleştirilir. Isıtılmaya bağlı buharlaşan alkol bu ağızdan süzülüp geçer ve istenilen aroma bu şekilde elde edilir. Cin birkaç kez damıtıldıktan sonra sulandırılarak istenilen alkol seviyesine düşürülür. Dinlendirilmesine gerek olmaksızın şişelenir ve pazarlanır. Cin Nasıl İçilir? Cin en yaygın şekilde tonikle tüketilir ki buna cin-tonik denir. Cin tonik hazırlanırken buz ve limon dilimi ilave edilir. Genellikle viski bardağına benzer bardaklarla servis edilir.
Category: cin alkol oranı, cin fiyat listesi 2012, cin fiyatları, cin fiyatları 2012, cin markaları, güncel cin fiyatları, sin nasıl içilir
0 yorum