Galaxy Note 5 Farkli Kullanim Secenegi


Çoğu ülkede üç renk seçeneği ile satın alınabilen  Galaxy Note 5 Farkli Kullanim Secenegi, bazı pazarlarda ise beş renk seçeneğiyle tüketicilere sunuluyor. Ama Samsung hiçbir zaman Galaxy Note 5'in iç görünümünü gösteren şeffaf bir tasarım sunmuyor. Reddit kullanıcısı Skarface08 ise, kendini bunu gerçekleştirmeye adadı. Süreç oldukça basit olsa da sonuç görülmeye değerdi.Galaxy Note 5, Galaxy Note 5 kullanim, Galaxy Note 5 secenek, Galaxy Note 5 yeni , Galaxy Note 5 farkli, 
Skarface08'in temel olarak yaptığı tek şey Galaxy Note 5'in arkasındaki sabit renkli kapağı kaldırmak ve yerine, kendi ürettiği şeffaf kapağı takmak. Bu işlemi yapmanın oldukça zor olduğunu düşünebilirsiniz ancak ihtiyacınız olan şeyler jilet, ısı tabancası ve bir vantuz.
Ancak uygulanan işlemler özellikle de ısı tabancası telefonun hasar görmesini sağlayabilir. Bu nedenle süreci çok da basit olarak değerlendirmemek gerekir. İşlemler sadece arka yüze uygulanabiliyor, ön yüzde ise maalesef istenilen etkiyi göstermiyor.

Android Marshmallow 'da yapabileceğiniz 10 şey

Android Marshmallow


1. Google Now 10 Tap

Home düğmesine uzun basarak açtığınız Google Now on Tap, Android Marshmallow\`un en mühim yeniliklerinden. işlev sayesinde şu lahza çaldığınız şarkı, seyrettiğiniz film, bulunduğunuz mekan vb. hakkında hızla bilgi alabiliyorsunuz. Bildiğimiz Google Now arayüzü ise, yerini koruyor.

2. USB Type C

Marshmallow güncellemesi, telefonunuzun şarj portunu birden USB Type C\`ye dönüştürmeyecek, ancak Google\`ın en son yazılımı bu yeni standardı destekliyor.

USB Type C, daha hızlı şarj, daha hızlı veri transferi, kablo üzerinden tıpkı anda video aktarımı ve şarj benzeri yeteneklere sahip. En önemlisi, kabloyu her iki yönde de takmanıza izin vermesi.

üç. izinleri daha basit yönetin

iOS\`un izin sisteminin doğru biçimde çalıştığı, Android\`in Marshmallow\`da aynı bir sistem sunmasıyla anlaşılmış oldu. Yeni Android, izinleri artık yükleme esnasında değil, gerektiğinde soruyor. Bu sayede neler olup bittiğini daha iyi anlıyor, hem de bazı izinler hakkında kontrolü elinizde bulundurmuş oluyorsunuz.

izinleri görmek ve düzenlemek için Ayarlar > Uygulamalar > çark simgesi şeklini izleyin ve Uygulama izinleri üzerine dokunun.

Android 6.0 Marshmallow\`la beraber parmak izi tarama işlevi, ilk kez bitkisel olarak destekleniyor. Bu sayede parmak izi güvenliği sorunsuz ve hızlı çalışıyor.

5. Sesleri daha basit yönetin

Lollipop, ses seviyesi ayarlarını daha esnek bir duruma getirecek bazı değişiklikler yaptı, lakin sonuçta işler biraz karıştı. Marshmallow\`da ise her şey çok daha açık. \"Sessiz mod\"a geçmek için sesi sonuna kadar kısmanız, ses seviyelerini müstakil olarak ayarlamak için aşağı oka dokunmanız yeterli.

Hızlı ayar bölmesindeki \"Rahatsız etme\" düğmesine dokunarak tam sessiz, sadece alarm ve öncelik Modu içinde geçiş yapabilirsiniz.

6. Cihazınız kestirsin (Doze modu)

Marshmallow\`un bu yeni ayrıcalığı, telefonunuzu kullanmadığınızda onu uçak moduna yakın bir duruma getiriyor. Telefonunuz yahut tabletiniz, bir süredir kullanılmadığını ve yerinden kımıldamadığını algılıyor ve Doze modu, otomatik şekilde devreye giriyor. Bu modda geri proje işlemleri azaltılıyor ve çok aşırı ciddi olmayan güncellemelerin kontrol sıklığı azaltılıyor. önemli mesajlar ve aramalar ise her süre olduğu benzeri hemen cihazınıza ulaşıyor.

Doze işlevini açıp kapatmaya yönelik bir ayar bulunmadığından, ilave pil ömrünün keyfini çıkarmaya hemen başlayabilirsiniz.

7. Uygulamalar arasında gerçek web

7. Uygulamalar içinde gerçek web
Bu yenilik daha çok fazla geliştiricileri ilgilendirse de, son kullanıcılar da farkı hissedebilir. Chrome Custom Tabs adlı işlev, geliştiricilere tam bir Chrome uygulaması açmadan site gösterme olanağı sunuyor. Bu sayede Chrome\`da kayıtlı olan parolalarınız benzeri işlevlerden faydalanmaya devam edebiliyorsunuz ve geliştirici, uygulama içerisine hafif bir web görüntüleyici eklemek durumunda kalmıyor.

8. Metinleri daha isabetli seçin

Android Marshmallow, seçiminizi kelimeleri kapsayacak biçimde genişletiyor, böylece seçmek için daha az süre harcıyorsunuz. ira ira seçim için, seçiminizin başındaki ve sonundaki sapları kullanabiliyorsunuz.

9. yoğun kullandığınız uygulamaları paylaşın

Android Marshmallow, en sık paylaştığınız uygulamaları otomatik şekilde algılıyor. Bu sayede örneğin web tarayıcınızdan bağlantı paylaşırken azami Twitter\`ı kullanıyorsanız, paylaşım menüsünde ilk gördüğünüz öğe Twitter olmakta.

10. Uygulamalarınızı tam olarak yedekleyin

Android\`in önceki sürümleri, Wi-Fi parolaları, uygulama kurulumları bu gibi verileri yedekliyordu. Gmail, Google Calendar benzeri bulut tabanlı uygulamalar, elbette bulutta tutuluyordu. Marshmallow ise geliştiricilere kendi uygulamalarının verilerini yedekleme şansı tanıyor. Bu sayede geri yükleme yaptığınızda uygulamalarınız ve uygulama ayarlarınız, eski durumuna dönüyor.


Amerika Incirlik Ussune A - 10 Ucaklari gonderdi

Amerika Incirlik Ussune A - 10 Ucaklari gonderdi ABD\`nin ırak şam islam Devleti\`ne (ışiD) karşı operasyonlara katılması için incirlik üssüne düşük irtifada uçan ve tank avcısı şekilde adlandırılan A-10 uçaklarını gönderdiği belirtildi.Amerika Incirlik Ussune A - 10 Ucaklari gonderdi
 Harekata eklenen uçakların Suriye\`de yeni oluşturulan Arap koalisyonunu desteklemesi bekleniyor.
ABD\`nin Suriye\`de kullandığı F-16 ve F-22 tipi uçaklardan değişik şekilde A-on uçakları düşük irtifada ve görece daha yavaş uçuyor ve bu nedenle de güçlü bir zırhı olmasına rağmen karadan açılan tayyare savar ateşine karşı daha savunmasız bulunduğu ifade ediliyor. A-10 uçaklarının taşıdığı mühimat tank gibi zırhlı araçların imhasında kullanılıyor.
TıKLAYıN - iNCiRLiK ABD içiN sebep VAZGEçiLMEZ üS?
AFP\`ye bilgi sağlayan ABD\`li bir yetkili, yeni uçakların ışiD karşıtı koalisyon güçlerinin kapasitesini artıracağını vurgulasa da \"Bu uçakların kullandığı uçuş metodları itibariyle diğer harp uçaklarına kıyasla risk daha fazla\" dedi.
ABD\`nin Suriye ya da uzak\`ta daha önce A-10 uçaklarını kullanıp kullanmadığı bilinmiyor.
ABD hava kuvvetlerinin son adımı Rusya\`nın Suriye\`de hava operasyonlarına başlamasının ardından ve iki ülkeye ait uçaklar içinde \`istenmeyen durumların\` yaşanmaması için iletişim kurulması kararından sonra geldi.
AFP\`ye konuşan ABD\`li yetkili, A-10 tipi uçakların Suriye\`nin kuzeyinde ışiD\`e karşı savaşan muhalif grupların desteklenmesinde kullanılabileceğini ifade etti ve yeni oluşturulan Arap Koalisyonunun bu gruplardan birisi olabileceğini söyledi.
Washimgton geçen hafta Suriye\`deki Kürt güçlerine yakın duran Arap Koalisyonuna yaklaşık 50 tonluk silah ve mühimmat yardımı yaptığını teyit etmişti.


Hollanda Starbucks a 30 M Euro Ceza verdi


Hollanda Starbucks a 30 M Euro CezaAB Komisyonu Starbucks\`a Hollanda, Chrysler\`a Lüksemburg sebebi ile sağlanan vergi kolaylıklarının yasadışı olduğuna karar verdi.Hollanda Starbucks a 30 M Euro Ceza
ABD\`li kahve zinciri Starbucks\`a Hollanda, otomotiv gruplarından Chrysler\`a Lüksemburg sebebi ile sağlanan vergi kolaylıkları suya düştü. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Haziran 2014\`te başlattığı soruşturma sonucunda bu vergi kolaylıklarının yasadışı olduğuna karar verdi. Komisyon Hollanda ve Lüksemburg\`un \`adil olmayan rekabet şartlarını ortadan kaldırmak\` için toplanmayan vergileri bu firmalardan almasını istedi. 20-30 milyon Euro\`ya denk gelen bu verginin tam miktarı komisyonun belirlediği metotlar çerçevesinde yapılacak yeni vergilendirme ile netleşecek.

\`20 KAT çok VERGi öDEYECEKTi\`

Komisyona göre Hollanda ile yaptığı anlaşma yardımıyla Starbucks, 20 ila 30 milyon Euro içinde daha az vergi ödedi. Chrysler\`ın da son üç yılda benzer miktarda vergiden kurtulduğu tahmin edildi.

2014 yılında Starbucks\`ın hollanda birimi 600 bin Euro\`dan, Fiat\`ın Lüksemburg birimi ise 400 bin Euro\`dan daha az vergi ödedi. Komisyonun hesabına göre Chrysler\`ın normal koşullarda bu rakamın 20 katını ödemesi gerekiyordu. Komisyon Starbucks\`ın kârını yurtdışına aktarmasına imkan tanıyan transfer düzenlemelerini eleştirdi, Fiat\`ın da düşük kâr tahminleri üstünden vergi ödediğini belirtti.

\`SıRADA AMAZON iLE APPLE mevcut\`

kuruluşlar ile Hollanda ve Lüksemburg hükümetleri karara itiraz etmeye hazırlanmaktadır. Starbucks ile Fiat\`a ceza sağlayan AB Komisyonu\`nun Amazon ve Apple hakkında başlattığı vergi soruşturması ise devam ediyor. Amazon Lükbemburg, Apple ise irlanda ile benzer vergi kolaylığı anlaşması yapmıştı.

\`340 şıRKETiN adı KARışMışTı\`

Geçtiğimiz sene uluslararası firmaların hukuki boşlukları kullanarak Lüksemburg üstünden milyarlarca Euro vergi kaçırdığı belirlenmişti. Lüksemburg Leaks şekilde adlandırılan skandala 340 küresel şirketin adı karışmıştı.

\`bütün şıRKETLER PAYLARıNA azalma gösteren VERGiYi öDEMELi\`

AB Komisyonu\`nun rekabetten mesul üyesi Margrethe Vestager, kararın gelecekte vergi kaçırma olaylarını önleyebileceğini öngördü. Vestager, \`\`Bir şirketin vergi yükünü yapay olarak düşüren vergi kararları, AB\`nin devlet yardımı kuralları ile bağdaşmıyor. Bu kararlar yasadışı. Umarım, bugünkü kararla birlikte bu mesaj, aza devletlerin hükümetleri ve benzer kurumlar sebebi ile duyulur. Büyük veya küçük, çokuluslu ya da değil tüm firmalar, kendi paylarına azalma gösteren vergiyi ödemeli\`\` dedi. öte yandan komisyon, aldığı öteki bir kararda \`kartel\` oluşturmakla suçladığı 8 firmaya ise 116 milyon Euro para cezası verdi.



Ankara Namik Nasil Oldu - Iste Buyuk Sir Perdesi


Ankara Namik Nasil Oldu Bir dönemin en çok dinlenen sanatçılarından olan Ankaralı Namık'ın son günlerde maddi sıkıntı çektiği gündeme gelmişti.Ankara Namik Nasil Oldu Oturduğu apartmanın 7. katından düşen Ankaralı Namık tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yapılan inceleme sonucunda Uğurlu’nun intihar ettiği anlaşıldı.
Ankara Namik Nasil Oldu Uğurlu’nun hastaneye gelen yakınları ve sevenleri ölüm haberini alınca sinir krizi geçirdi.
Ankaralı Namık ismiyle tanınan sanatçı Namık Orlu, oturduğu apartmanın 7"nci katından düşerek hayatını kaybetti. Yapılan inceleme sonunda Ankaralı Namık'ın intihar ettiği anlaşıldı.
 
Ankara Namik Nasil Oldu Olay akşam saatlerinde Keçiören Şenyuva Mahallesi Seyhan Caddesi 15/C blokta saat 21.30 sıralarında meydana geldi. "Ankaralı Namık" ismiyle tanınan sanatçı Namık Uğurlu eşi, çocukları ve kayınvalidesi ile birlikte evde oturduğu sırada hava almak için balkona çıktı. Daha sonra 7. kattan atladığı bildirildi. Ambulansla Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ünlü sanatçı Ankaralı Namık burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 
 
 
TRAFİK KAZASI GEÇİRMİŞTİ
 
Ankaralı Namık geçtiğimiz ay eşi Nebahat Uğurlu ile Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde trafik kazası geçirmişti. Eşi Nebahat Uğurlu'nun direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana gelen kazada Ankaralı Namık omurgasında oluşan kırıklar nedeniyle ameliyata alınarak sağlığına kavuşmuştu.
Küçük yaşlarda saz çalmaya başlayan ve bir dönem düğün ve gazinolarda sahne alan Ankaralı Namık, özellikle Arabada 5 evde 15, şişeler, İstanbul Hovardası, Çiçeğim, Gelin mi Oldun, Gözlerin Aklımda Kaldı, Hadi Çıkta Gel, Kafam Bozuk, Layık Değilim, Yozgatlım, Yürü Yürü, oğlumun tabancası ve Ankara’nın Bağları parçaları ile müzik severlerin büyük beğenisini kazanmayı başarmıştır.
ANKARALI NAMIK KİMDİR?
 
Ankaralı Namık, 6 yaşında eline aldığı sazı ile önceleri Sazcı Namık, Ayarcı Namık lakaplarıyla tanınmaya başlayan, ancak asıl şöhreti Ankaralı Namık adıyla kazanan, gerçek adı Namık Uğurlu olan sanatçıdır. Ankaranın şimşir kaşıklarla müzikleri yapılan havalarına, esprili sözleri de ekleyerek,müziğin ülkenin her tarafına yayılmasında büyük katkısı olmuştur.
 
İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirmesine karşın mesleğini icra etmeyip müziğe yönelen Ankaralı Namık, ilk albümlerini kendi el arabasında satmaya çalışmış. 
 
Ankara’dan bağımsız milletvekili adayı olarak siyasete de atılmayı deneyen Ankaralı Namık, Ankara Eczacıspor Kulübü Başkan Yardımcılığı’nı ve Tüm Türkiye Çalışan ve Emekliler Birliği Genel Başkan vekililiğini yürütüyordu.
Dunyanin En Hafif Metali Uretildi - Tuyden Daha Hafif !

Ve sonunda buda oldu.Dunyanin en hafif metali uretildi.Sanirim bu en cok havalimani sirketlerine yarayacak.Dunya nereye gidiyor belli degil
Başarılı ve köklü bir geçmişe sahip uçak üreticisi Boeing, yüzde 99.99 oranında havadan oluşan bir metal geliştirdi. Bilim adamları, microlattice (küçük kafes)metalin, Dünya'nın en hafif metali olduğunu söylüyor.
Teknik olarak bakıldığında, microlattice'in 3D açık hücreli polimer bir yapıya sahip olduğu ve küçük, içi bol metal tüplerden oluşarak küçük açık alanları geçen çapraz, köşeleme bir desene sahip olduğu görülüyor.
Doğal olarak, ünlü uçak üreticisinin birincil hedefi, uçaklarını daha iyi hale getirmek için bir yöntemdi ve bu metalin, gelecekte uçaklar için kullanılması olası gözüküyor. Ancak bu hafif metalin eşsiz özellikleri, diğer pek çok endüstride de kullanılabilir.

Hava yollarının en büyük maliyet gideri yakıttır; bir malı veya yolcuyu havadan taşımak kara yolu ve deniz yoluna göre defalarca daha pahalıdır. Dolayısı ile havacılık mühendislerini bugünlerde en çok meşgul eden problem ‘daha hafif bir uçak nasıl yapılır?’
Dünyanın en büyük iki uçak imalatçısından biri olan Boeing’in CNN’e yaptığı açıklamaya göre, mühendisleri şimdiye kadar yapılmış en hafif ve dayanıklı metal alaşımını geliştirmeyi başardı.

Boeing’in son uçak serisi dev 787 Dreamliner’da bölme duvarlarında kullandığı ve Microlattice adını verdiği malzeme hücresel-polimer bir altyapıya sahip.
Halihazırda uçak endüstrisinde kullanılan alüminyum alaşımlarına göre çok daha hafif ve dayanıklı olan malzemenin metal yorgunluğu performansı ise çok daha olumlu.

Boeing’den yapılan açıklamaya göre söz konusu malzeme eğer geliştirilip uçağın farklı bölümlerinde de kullanılmaya başlanırsa uçak endüstrisinde bir devrim yapabilir.


Arayüz renginiz, masaüstüyle eşleşsin!
Windows 10 inceleme, Windows 10 bilinmeyenler, Windows 10 reismli anlatim, Windows 10 ipuclari, Windows 10 ayarlari
Windows 10'u yükleyip, onun temel özelliklerini öğrendikten sonra biraz daha derine gidip, yeni kişiselleştirme seçeneklerine göz atmak istiyorsunuz. Arayüz renginin seçtiğiniz duvar kağıdına göre otomatik olarak ayarlanması gibi.
Windows, arayüzü kişiselleştirme seçeneklerinin zenginliğiyle tanınan bir işletim sistemi. Yeni Windows 10 ise yalnızca masaüstü duvar kağıdını değiştirdiğinizde yepyeni bir görünüme geçmenize olanak tanıyan bir işlevle geliyor. Bu işleveAyarlar uygulamasının Kişiselleştirme bölümünden ulaşabiliyorsunuz. Renkler'e tıklayın ve "Arka planımdan otomatik olarak tema rengi seç" seçeneğini etkin hale getirin. Rengin daha fazla alana uygulanması için hemen altındaki "Başlangıç, görev çubuğu ve hızlı işlem merkezinde renk göster" seçeneğini de etkin hale getirebilirsiniz.
Böylece masaüstünüzü sıkça görmeseniz bile, işletim sisteminize taze bir görünüm kazandırmış olacaksınız. Sırası gelmişken, soldaki Temalar bölümünü kullanarak duvar kağıtları, renkler ve hatta sistem seslerinden oluşan kişiselleştirme paketlerini indirebileceğinizi söyleyelim.

Asus RP-AC56 Incelemesi - Kimler Almali ?

Asus RP-AC56 konusuna hosgeldiniz arkadaslar .bu konuyu okudukdan sonra Asus RP-AC56 ile ilgili hic bir probleminiz kalmayacaktir.Asus RP-AC56 ile ilgili soru ve goruslerinizi yorum kisminda bizimle paylasabilirsiniz.

Asus RP-AC56, Asus RP-AC56 fiyat, Asus RP-AC56 inceleme, Asus RP-AC56 alinir mi, Asus RP-AC56 yorumlar, Asus RP-AC56 ozellikler, 
Eğer ev veya ofiste internet bağlantısının kapsama alanıyla ilgili sorun yaşıyorsanız Asus RP-AC56 arayacağınız türde bir ürün olabilir. Çift bant desteği göstermesi, kolay kurulumu ve diğer yandan kablosuz müzik aktarımı gibi ekstra bir özelliği getirmesiyle kullanışlı olduğu açık. Her ne kadar biz kullandığımız süre içinde yer yer kopmalara şahit olsak da, genel performans çizgisiyle başarılı bulduk. Cihaz henüz ülkemizde satışta değil ve dolayısı ile fiyatı da belli değil. Bu nedenle AC56'nın akıbetinde belirleyici unsur fiyatı olacak diyebiliriz.
Kimler Almalı
Yalnızca menzil genişletmek değil, bunun yanı sıra çift bant desteği, uygulama desteği ve öte yandan kablosuz müzik taşıma imkanı arayanlar AC56'yı yakından incelemek isteyebilirler.

Ev veya ofisteki ölü noktaları yok etmek için üretilen bu menzil genişletici ne kadar iyi?

Bırakın bilgisayar ve cep telefonunu bir kenara, artık internet olmadan neredeyse yapamıyoruz. İnternet olmadan bu iki aygıt da neredeyse tüm işlevini yitiriyor bizim için. Evde, işte veya mobil ortamda fark etmez; internet artık, adeta elimiz ayağımız. Bugün konumuz mobil değil, ev veya ofis gibi yerleşik ortamlar. Bu tip platformlarda internet desteği sağlayan bir cihazla birlikteyiz bugün. Elimizde Asus'un RP-AC56 isimli menzil genişleticisi bulunuyor.
Menzil genişleticiler ev ve ofislerdeki ölü noktaları yok etmek ve internet bağlantısını duvarların arkasına, arka odalara yaymak için kullanılan yegane ürünler. Piyasada bu kategoride çok sayıda ürün bulunuyor. Bunlar arasında fiyat / performans oranı en iyi ürünleri ZyXEL ile TP-Link kullanıcılara sunuyor. Şimdi elimizdeki Asus RP-AC56 modeline bakalım. Bakalım ürün kullanıcılara neler sunuyor.

Kompakt ama...

Önce söze Asus RP-AC56'nın tasarımıyla başlayalım. Tipik menzil genişleticiler gibi kompakt boyutlarda tasarlanan ürün, aslında muadillerine göre biraz daha büyük yapıda. Her ne kadar gücünü priz üzerinden alsa da, koca gövdesi ve antenleriyle birlikte priz üzerinde fazlasıyla yer kaplıyor.
Kaba tasarımını bir kenara bırakacak olursak, beyaz renkli işlemeli gövdesiyle şık göründüğünü söyleyebiliriz. Gövdenin sağ ve sol kenarından uzayan antenler güçlü çekim kuvveti için MIMO teknolojisiyle donatılmış. Bundan az sonra bahsedeceğiz.
Cihazın arkasındaki prize oturan fiş kısmı dönebilen yapıda tasarlanmış. Bu sayede farklı noktalardaki priz yerlerine fişi çevirerek rahatlıkla oturtabiliyorsunuz. Cihazın alt kısmında bir güç anahtarı, sol kenarda PC bağlantısı için bir Ethernet portu, sağ yanda ise bir 3.5 mm'lik jak girişi bulunuyor.
Cihazın ön yüzüne bakarsak burada da LED ışıklandırmaları ve WPN ile Reset butonlarını görüyoruz.

Çift bant desteği

İncelemenin başında da dediğimiz gibi Asus RP-AC56 bir menzil genişletici. Yani bir modeme bağlı olarak çalışarak, sinyali daha geniş mesafelere yayıyor. Bunu yapabilmek için elbette önce cihazı modeminizle eşleştirmeniz gerekli. Bunun için modeminizin üzerindeki ve AC56 üzerindeki WPN tuşlarına basmalısınız. İki cihaz da birbirini gördükten sonra ağ ayarlarında görünen AC56 ile ilgili detaylı ayarları yapmak içinse re9peater.asus.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Cihazın üzerinde iki anten taşıdığından ve bu antenler MIMO teknolojisine sahip olduğundan bahsetmiştik. Çoklu giriş ve çoklu çıkış şeklinde açıklayabileceğimiz MIMO teknolojisi ile kapsama alanını genişletebilen cihaz, günümüz standartları doğrultusunda çift bant desteği gösteriyor. 2.4 GHz ve 5 GHz bantlarında bağlantı sağlayabilen cihaz, bu sayede 5 GHz'in artık neredeyse yeni nesil tüm cep telefonları ile dizüstü bilgisayarlarında olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, bu kanalı kullanarak 2.4 GHz bandından daha hızlı veri iletişimi sağlayabiliyor. Elbette bu senaryo, diğer 5 GHz'li menzil genişleticiler için de geçerli.
802.11ac bağlantı desteğiyle birlikte totalde 1167 Mbps'e kadar veri aktarımı sağlayabilen AC56, 2.4 GHz'de 300 Mbps, 5 GHz'de ise azami 867 Mbps'e kadar hızlarda veri transferi gerçekleştirebiliyor. Cihazın performans testlerinde işe yarar bir kullanım sergilediğini de bu noktada söyleyelim. Ancak farklı marka modem ve router'a sahipseniz bağlantı sorunları yaşayabileceğiniz konusunda da sizi uyaralım. Cihaz en iyi performansı kendi markasındaki modemlerle sağlıyor.

Kablosuz müzik imkanı

Asus RP-AC56'nın üzerinde 3.5 mm'lik bir jak girişi olduğundan bahsetmiştik. Şimdi buna da açıklık getirelim. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde TP-Link'in HA100 adında bir ürününü incelemiştik. TP-LINK HA100, kablosuz bir müzik alıcısıydı. AC56 da aynı işi ağ üzerinden gerçekleştiriyor, ama bunun için Asus AiPlayer uygulamasına ihtiyacı var. Cep telefonu ve tabletinize AiPlayer uygulamasını indiriyor, AC56'yı 3.5 mm'lik jak yoluyla hoparlörünüze bağlıyor ve AiPlayer üzerinden AC56'ya bağlandıktan sonra kablosuz müzik akışı sağlayabiliyorsunuz. Ancak kutu içeriğinde 3.5 mm'lik bir kablo bulunmadığını ve buna ek olarak Ethernet için de bir Ethernet kablosu olmadığını söyleyelim.
Son olarak bir diğer dikkatimizi çeken önemli eksiklikse, cihazda herhangi bir USB noktasının bulunmaması oldu. 150 Mbps'lik küçük menzil genişleticilerde dahi gördüğümüz USB noktasının AC56'da bulunmaması da bir diğer üzücü nokta.
Sony Xperia Z5 vs Iphone 6 Plus Kamera Test 

Modelleri sonunda karşılaştırıldı yeni kameralar ile beraber daha fazla dikkat çekici olacak olan Apple ise başarısını daha fazla kanıtladı. Sony, piyasaya sürdüğü fotoğraf makineleri ve kamera sensörleriyle uzun yıllar başarılı çalışmalara imza atıyor. Çoğu üretici akıllı telefonlarında Sony’nin kamera sensörünü tercih ediyor. Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Apple da Sony’nin kamera sensörünü tercih eden şirketler arasında yer alıyor. Apple kısa bir süre önce piyasaya sürdüğü iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın kameralarında Sony üretimi sensörler kullanmıştı. iPhone 4s modelinden beri tüm iPhone modellerinin arka kısmında 8 megapiksel kamera tercihinde bulunan Apple, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta bu inadından vazgeçmiş ve yeni telefonlarına 12 megapiksellik kamerayı entegre etmişti. Sony ise kısa süre önce tanıttığı Xperia Z5 modelinde 23 megapiksel çözünürlük sunan bir kamera kullanmayı tercih etmişti. Popüler kamera benchmark internet sitesi DxOMark tarafından en iyi kameraya sahip akıllı telefon olduğu belirtilen Sony Xperia Z5 ile iPhone 6s’in kameraları karşı karşıya geldi. SuperSaf TV isimli YouTube kanalının yapmış olduğu karşılaştırmada telefonların kameraları makro çekim, düşük ışık ve optik netleme konusunda karşılaştırıldı. 4K çözünürlüklü video kaydında Xperia Z5’in optik görüntüleme teknolojisi SteadyShot’a destek vermemesi bir takım titreşim sorunlarını beraberinde getiriyor. iPhone 6s’in 4K çözünürlüklü video kaydında ise herhangi bir sorun göze çarpmıyor. Otomatik netleme performansına bakıldığında Sony Xperia Z5’in iPhone 6s’ten daha hızlı netleme yaptığı açıkça görülüyor. İsterseniz lafı fazla uzatmayalım ve iPhone 6s ve Sony Xperia Z5’in kamera karşılaştırmasıyla sizleri baş başa bırakalım. Videoyu izledikten sonra haberin sonundaki anketi cevaplamayı unutmayın.
Xperia Z5 kamera test, Xperia Z5 ozellikleri, Xperia Z5 kamera, Xperia Z5 iphone 6s plus kamera test

Bugün prototipi gösterilen yerli otomobilin esasında Cadillac BLS olduğu ortaya çıktı. Görsellerle desteklediğimiz tüm detaylar haberimizde.



Yerli Otomobil Cadillac BLS
Bugün BilimSanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, yerli otomobil prototiplerini tanıtmasıyla beraber, yerli otomobil tekrardan Türkiyegündemine oturdu.

Peki bugün prototipi gösterilen yerli otomobilin detayları, işin iç yüzü ne? Gerçekten bir yerli otomobil mi üretiyoruz, yoksa tamamen hazır bir otomobil platformunu alıp, uyarlıyor muyuz?
İşte bu soruların cevapları...

Yerli otomobilin alt yapısı Cadillac BLS

Bugün gösterilen prototipe baktığımızda otomobilin esasında Cadillac BLSmodeli olduğunu görüyoruz. Daha da ilginci detaylara indikçe, Cadillac BLS'nin çok da bir özelleştirilmeye gidilmeden tekrardan karşımıza sunulduğu göze çarpıyor.
15-10/13/cadillac-bls.jpg
Cadillac BLS iç mekan görüntüsü
15-10/13/yerli-oto-dashboard.jpeg
Yerli otomobilin iç mekan görüntüsü
Cadillac BLSSaab 9 -3 ve 9 -5 platformlarının bir melezi olarak karşımıza çıkıyor. 2005 - 2009 yılları arasında İsveç'te, 2010'a kadar da Rusya'da üretilen platform, şu an dünyada kullanılmıyor.

Kuş serisi mantığı tekrarlayabilir

Tofaş'ın ŞahinDoğan ve Kartal modellerini bilmeyen yoktur. Esasında bu araçlar FIAT Regata'nın makyajlanmış ve yeniden elden geçirilmiş sürümleriydi.
Tofaş tarafından FIAT'tan Regata modelinin lisansı alınmış, motor ve şasi teknolojileri birebir kalarak, ufak makyaj değişiklikleriyle ülkemizde üretilip uzun yıllarca satılmıştı.
15-10/13/cadillac-bls-2.JPG
Cadillac BLS dış görünümü
15-10/13/yerli-oto-1444736490.jpg
Yerli otomobilin kamuflajlı ön görünümü

Motor elektrikli olabilir

Aracın orjinalinde 2.0 litre genişliğinde benzinli bir motor kullanılıyor. Fakat ülkemizdeki yakıt fiyatları ve silindir hacmine göre alınan vergi sistemine göre 2.0 motor kullanılmayacağını şimdiden söyleyebiliriz.
Bakan Fikri Işık, aracın elektrikli motor ile geleceğini söylemişti. Fakat 2005 yılında piyasaya çıkan, çok yeni sayılmayan bir platformun, elektrikli araca çevrilmesi, yeniden bir platform hazırlamak kadar zor bir eylem. Özellikle elektrikli bir araçta yer alacak bataryaların konumlandırılması ve ağırlık gibi çok ince detayların nasıl ayarlanacağı ayrı bir muamma.
En iyimser gelişme olarak, ilk zamanlarda Hybrid bir motor kombinasyonu bizi karşılayabilir.

Özelleştirmeler neler olabilir?

Eğer yapılan çalışmalar ve anlaşmalar uygulamaya geçer, üretime geçilirse yerli arabanın 2020 yılında yollarda olması bekleniyor.
Peki bu otomobilde yerlilik oranı nasıl olacak? Henüz bu konuda çok büyük açıklamalar yok. Kullanılan platform, şasi ve genel kaporta, iç aksam ünitelerinin yurt dışındaki Cadillac BLS modelleriyle aynı formda olduğunu görüyoruz. En azından şimdilik prototipin içerisindeki durum bu şekilde.
Platform komple satın alınırsa eğer, belli ölçülere sadık kalınarak kaporta ve bilimum iç malzeme yerli üretimden geçerek, ölçülere sadık kalınarak kullanılabilir. Ayrıca daha önce Türkiye'de lisanslı üretimlerde gördüğümüz gibi makyajlarla değişimler yapılabilir.
Bu da işin AR-GE ve üretim noktasında yerli mühendislere ve yerli yedek parça üreticilerine ciddi bir istihtam sağlanacaktır.
Ayrıca araçlarda kullanılan far, lastik, süspansiyon, cam gibi pek çok ufak gibi gözüken ara parçalarının da yerli üretimi ve yan sanayi üretimi, sektörü canlandıracak detaylar arasında yer alacaktır.
Şimdilik prototip çok benzer olsa da, önümüzdeki dönemde araçta yapılacak AR-GE faaliyetleriyle özelleştirmeler yapılabilir ve daha farklı noktalara gidilebilir. 

Kanvas tablonuzu kendiniz yaratın

Kanvas tablo, özel kumaş bezi üzerine dijital baskıların yapılmasıyla ortaya çıkarılan bir dekorasyon ürünüdür.
İskeletleri genellikle ahşap ve ağaçtan yapılan kanvas tablolar, bu özelliği ile hem hafif, hem de oldukça sağlamdır. Ancak buradaki önemli nokta, ahşap ve ağacın sağlam olmasıdır. Aksi durumda, kanvas tablo da sağlamlılığını yitirecektir.
Tabloların yapımında bir diğer önemli nokta ise, kullanılan bezin kalitesidir. Bez kaliteli olmaz ise, üzerinde yer alan dijital baskıların görüntüsü de kaliteli olmayacaktır.
Kanvas tabloların yapımı oldukça zahmetlidir. İnce bir işçilik ister. Bu nedenle yapımında genellikle uzman marangozlar çalışır. Ancak, belli başlı birtakım yöntemlerle evde kanvas tablo yapımı mümkündür. Bu tablolar, tabii ki uzman bir marangoz elinden çıkanlarla eşdeğer olmayacaktır; ancak, yine de evinizde güzel bir dekorasyon yaratmak için yeterlidir.
Malzemeler:
  • Tablo
  • Kumaş
  • Zımba makinesi
Yapılışı:
Evinizde yenilemek istediğiniz tablonuzu veya tablolarınızı seçin. Ev dekorasyonunuzun bütününe uygun olarak seçtiğiniz kumaşınızı ütüleyin. Ardından zımba makinesi yardımı ile kumaşı, tablonuza zımbalayın. Bu işlemi yaparken, kumaşı gerdirmeye özen gösterin.
Yapacağınız bu çok basit işlem ile duvarlarınıza yeni bir hareket getirebilirsiniz.
Samsung S6 Edge+ İncelemesi
Samsung, son dönemde çıkarttığı cep telefonlarıyla kullanıcılara iyi seçenekler sundu. Bunun bir örneği de S6 edge+ oluyor. Telefonu kullandığımız süre boyunca genel izlenimimiz tasarımdan performansa fazlasıyla olumluydu ki zaten bunları da sizlerle incelememiz süresince paylaştık. Elbette telefonun eksikleri de yok değil, ancak phablet kategorisinde bir telefon arayanların S6 edge+ ile üst gömlek bir performans yaşayacağı bir gerçek. Telefonun aslında en büyük handikabını erişilmesi güç fiyatı oluşturuyor. Yaklaşık 3100 TL civarında bir fiyat etiketine sahip olan 32 GB'lık S6 edge+, sunduğu özelliklerle her ne kadar fiyatını karşılasa da bu fiyatıyla her kesim kullanıcıya hitap etmediği açık. Ancak satın alanlar ondan memnun kalacaklardır.
Kimler Almalı
Büyük ekranlı bir akıllı telefon satın almak isteyen ve yüksek performansın yanı sıra tasarım anlamında da cazibesiyle ilgi çekici duran bir modeli arayanların S6 edge+'ı mutlaka yakından incelemesi gerekli diye düşünüyoruz.

Lenovo'nun oyuncular için ürettiği bu dizüstü PC güçlü bir donanıma sahip.

Oyuncular için üretilen donanımlara güvenebilirsiniz. En zorlu şartlar için üretilen bu cihazlar, ayrıca kolayca bulamayacağınız bazı lükslerle de sizi şımartır. Lenovo Y50 de bazı açılardan bu genellemeye uyan bir dizüstü olarak karşımıza çıkıyor. 
Yakın zamana kadar oyuncular için üretilen dizüstülerin kaba ve ağır olması gayet normal karşılanıyordu. Zamanla bu durum değişti. Artık bu tür PC'lerin hem performans konusunda ödünsüz olmasını, hem de taşınabilirlik açısından makul bir tablo çizmesini istiyoruz. Üreticiler de bu duruma ayak uydurmak zorunda kalıyor doğal olarak.

Derli toplu bir tasarım



Lenovo Y50, genel hatlarıyla ihtiyaçlarınızı size sunarken kendi reklamını pek yapmıyor. Tasarımda gereksiz detaylardan uzak durulmuş. Bu minimalist yaklaşım pratik kullanımda işinizi kolaylaştırırken dikkatinizi toplamanıza da yardımcı oluyor. Diğer yandan bu kontrollü sadeliğin altında iyi planlanmış bir makine var. İnce alüminyum kasanın iç kısmında dokunmaktan hoşlanacağınız bir gövde bulunuyor. Lenovo'nun IBM'den miras aldığı bu özel dokuyu eski IBM ThinkPad dizüstü kullanıcıları çok iyi bilir. 
Lenovo mühendisleri Y50'yi tasarlarken muhtemelen oyun dışı uygulamalarda da kullanıcıların rahat edebileceği bir dizüstü PC ortaya koymak istemişler. Zira çok oyun oynayan biri olmasanız da performans açısından tatminkar bir tablo çizen bu cihazı sevebilirsiniz.Lenovo Y50 uzun zamandır beklenen bir oyun bilgisayarı.MSI dan sonra Lenova da oyun konusuna ağrlık vermeye başladı ve Lenovo Y50 ile karşımıza çıktı.

Lenovo Y50 Kimler Almalı
Taşınabilir bir oyun dizüstü PC'si arayanlar, derli toplu bir tablo çizen bu ürüne mutlaka bir göz atmalı.

Lenovo'nun oyuncular için ürettiği bu dizüstü PC güçlü bir donanıma sahip.

Oyuncular için üretilen donanımlara güvenebilirsiniz. En zorlu şartlar için üretilen bu cihazlar, ayrıca kolayca bulamayacağınız bazı lükslerle de sizi şımartır. Lenovo Y50 de bazı açılardan bu genellemeye uyan bir dizüstü olarak karşımıza çıkıyor. 
Yakın zamana kadar oyuncular için üretilen dizüstülerin kaba ve ağır olması gayet normal karşılanıyordu. Zamanla bu durum değişti. Artık bu tür PC'lerin hem performans konusunda ödünsüz olmasını, hem de taşınabilirlik açısından makul bir tablo çizmesini istiyoruz. Üreticiler de bu duruma ayak uydurmak zorunda kalıyor doğal olarak.

Derli toplu bir tasarım



Lenovo Y50, genel hatlarıyla ihtiyaçlarınızı size sunarken kendi reklamını pek yapmıyor. Tasarımda gereksiz detaylardan uzak durulmuş. Bu minimalist yaklaşım pratik kullanımda işinizi kolaylaştırırken dikkatinizi toplamanıza da yardımcı oluyor. Diğer yandan bu kontrollü sadeliğin altında iyi planlanmış bir makine var. İnce alüminyum kasanın iç kısmında dokunmaktan hoşlanacağınız bir gövde bulunuyor. Lenovo'nun IBM'den miras aldığı bu özel dokuyu eski IBM ThinkPad dizüstü kullanıcıları çok iyi bilir. 
Lenovo mühendisleri Y50'yi tasarlarken muhtemelen oyun dışı uygulamalarda da kullanıcıların rahat edebileceği bir dizüstü PC ortaya koymak istemişler. Zira çok oyun oynayan biri olmasanız da performans açısından tatminkar bir tablo çizen bu cihazı sevebilirsiniz.