Xperia Z Kılıfları merak edilenlerden ileriye gitmiyor.Kılıflar işlendiği tarih itibari ile bu siteden sahip olabileceğiniz örnekler duyurulacaktır.Şimdilik Renk çeşitliliğini sunabiliyoruz.









Apple’ın en son akıllısı İPhone 5 ile Sony’nin akıllı cep telefonu piyasasını ayağa kaldıracak yeni telefonu Xperia Z arasında kararsız kaldıysanız işte size yardımcı olacak bir karşılaştırma. İPhone 5 mi Xperia Z mi diye kafanız karışmasın. Her şeyi net bir biçimde görün ve kararı siz verin.

SONY XPERİA Z’NİN İPHONE 5’E GÖRE ÜSTÜNLÜKLERİ
EKRAN: Sony Xperia Z, daha büyük ekranlı cep telefonu sevenler için İphone 5’e göre avantaj sağlıyor. Zira Xperia Z, 5”’lik boyutu ile İphone 5’in 4”’lik ekranından daha büyük.
Yine Xperia Z ekran çözünürlüğü ile İphone 5’ten çok daha iyi bir performans sunuyor. 1080x1920 HD kalitede ekrana sahip olan Xperia Z, İphone 5’in 640x1136 piksel ekranından çok daha önde. Tabi bu da İphone 5’e kıyasla çok daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip demektir( 441ppi). Bu şekilde Xperia Z’de her şeyi daha keskin ve net görürsünüz.
KAMERA: Birçok cep telefonu kullanıcısı tarafından önplanda tutulan kamera, Xperia Z’de performansın üst noktasında bulunuyor. 13 mp’lik çözünürlüğü ile İphone 5’in 8 megapiksellik kamerasından daha kaliteli görüntüler elde edebilirsiniz.

İŞLEMCİ: Xperia Z, hiç kuşkusuz işlemci çekirdeği sayısı ve işlem gücü açısından İphone 5’ten çok daha üstün bir performans sergiliyor. 4 çekirdekli 1.5Ghz ‘lik işlemci ile Xperia Z’de uygulamalarınız ve oyunlarınız çok daha hızlı olacaktır. Bununla birlikte Xperia Z’de kullanılan 2Gb’lık ram bellek işlemcinin performansını daha da arttırmaktadır. İphone 5’te kullanılan ram ise 1Gb’tır.
DEPOLAMA: İPhone 5 her ne kadar 64 Gb’lık dahili depolama alanı sunsa da, harici kart desteği sunmamakta. Xperia Z, 16Gb ‘lık dahili hafızanın yanı sıra 32 Gb’a kadar arttırılabilir MicroSD kart desteği sunmakta.
NFC: Yakın alan iletişimi olarak bilinen temassız hızlı ödeme sistemi Xperia Z’de mevcut ike İPhone 5 bu teknolojiyi maalesef kullanmıyor.
RADYO: Xperia Z’de FM radyo dinlemeniz mümkün, İPhone 5’de ise maalesef radyo özelliği bulunmuyor.
BATARYA: Akıllı cep telefonu kullanıcılarının en çok şikayet ettikleri konulardan biri de kuşkusuz bataryanın çabuk bitmesi. Öyle ki cihazlarını günde iki kez şarj etmek zorunda kalanlar bile var. Bu sıkıntıyı düşünen  Sony, Xperia Z’ de daha güçlü bir bartarya kullanmış. 2330mAh gücündeki batarya ile 3G açıkken İphone 5’ e göre çok daha uzun süreli kullanım sunuyor. Hem daha uzun konuşma süresi hem de daha uzun kullanım süresi ile Xperia Z, İPhone 5’in bataryasından daha güçlü.
iphone5-xperia-z

Tekirdağ F Tipi cezaevinde arkadaşlarının yanından alınarak bağımsızların koğuşuna götürülen Emrah Uygur’a yapılan uygulamaya karşı Emrah Uygur, Deniz Şah ve Deniz Kabak’ın başlattığı açlık grevine, Fikret Kara, Sadık Çelik, İlyas Arguvan, Özcan Bayram ve Grup Yorum üyesi Seçkin Aydoğan da katıldı.
 
Grup Yorum, açlık grevine destek verdiklerini ve devrimci tutsakların taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini açıkladı.
 
Grup Yorum açıklamasında, “F Tiplerinde bu keyfi uygulamalar ne ilk nede sondur. 19 Aralık katliamıyla başlayan bu işkence 13 yıldır kesintisiz bir şekilde sürüyor. Ama tutsak alıp tecrit etmeleri teslim almalarına yetmedi. Özgür tutsaklar şehitler pahasına direnmeye üretmeye devam ettiler. Ve devam ediyorlar. Biz Grup Yorum olarak tecriti ve direnişi anlatmaya direnmeye devam ediyoruz. Biz bu bedeli göze aldık. Seçkin bu bedeli göze aldı. Grup yorum elemanı Seçkin Aydoğan'ın ve diğer devrimci tutsakların talepleri derhal kabul edilmeli, hapishanelerdeki keyfi uygulamalar ortadan kalkmalıdır. 7 yıl boyunca şehitlikler pahasına devam eden ölüm orucunu, Almanya’da tek tip elbiseye tek başına direnen ve zafer kazanan Şadi Özbolat’ı hatırlatırız. Boyun eğmezliğimizi tarihimizden çok iyi bilirler. Bu uygulamalar bizi yıldıramaz. Tüm devrimcileri tutsakta etseler biz o hapishaneleri başınıza yıkarız” ifadelerine yer verildi.
 
Twitter üzerinden Seçkin Aydoğan ve diğer devrimci tutsakların haklarının iadesi ve taleplerinin kabullenilmesi için başlatılan “Grup Yorum Açlık Grevinde” hashtagı TT listesine girdi.
Narkotik operasyonu kapsamında ünlü oyuncu Cemal Hünal, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve şarkıcı Cenk Eren’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına aldı.
Cemal Hünal Gözaltında 
Çağatay Ulusoy Gözaltında 
Gizem Karaca Gözaltında 
Cenk Eren Gözaltında 


Kavak yellerinin Efesi Survivor a katılan diğer bir isim oldu.
Acun Ilıcalı’nın sunduğu “Survivor”ın yeni sezonunda yarışacak isimler belli olmaya başladı.
Oyuncu Cengiz Coşkun, muhabir Nazenin Tokuşoğlu ve eski futbolcu Ümit Karan’ın ardından “Kavak Yelleri” dizisindeki Efe rolüyle ünlenen Dağhan Külegeç’le de anlaşmaya varıldı. Yarışmacılar, 15 Mart’ta Panama’ya gidecek.
  Efe de Panama yolcusu

Facebook için uygulama ve oyun istatistikleri sunanAppstat.eu ile başlattığımız işbirliği ile yeni veriler sunmaya devam ediyoruz. Ocak 2013 için Türkiye’nin en popüler oyunlar ve uygulamalarıyla karşınızdayız.
Appstats.eu‘nun sürekli güncellenen verilerine anlık olarak baktığımızda Türkiye’de Facebook kullanıcıları arasındaki en popüler uygulamanın Günlük Falınız adlı uygulama olduğunu görüyoruz. Peak Games‘in bu uygulamasını Türkiye’den kullanan 2.24 milyon kişi var. Uygulamanın tüm dünyadaki kitlesine baktığımızda ise yaklaşık yüzde 24′ünün 13-18 yaş arasında, yüzde 34′ünün ise 19-25 yaş arasında.
Top Facebook Apps in Turkey (1)
En popüler 10 Facebook uygulaması sıralamasında ikinci sırada İzlesene, 3. sırada Mynetuygulamaları geliyor. İzlesene’nin aylık aktif kullanıcı sayısı 1.7 milyon, Mynet’in ise 1.1 milyon.
Hemen belirtelim, Facebook artık iPhone ve Android için uygulama verilerini paylaşmıyor. Bu karardan karlı çıkan uygulama Kasım ayında 7. sırada olan Blackberry’nin Facebook uygulaması olmuş ve 4. sıraya yükselmiş.

En popüler oyun Okey

Oyunlara baktığımızda ise Türk internet kullanıcıları için halen Okey‘in en popüler oyun olduğunu görüyoruz. Peak Games adına kayıtlı olan bu oyunun ad dünya çapında en popüler olduğu kitle 19-25 yaş aralığında (yüzde 37.4). 13-18 yaş aralığındakilerin ise yüzde 26 oranında bir pay alıyor.
Top Facebook Games in Turkey (2)
 En popüler 10 oyun sıralamasında yer alan Candy Crush Saga ve Bubble Witch SagaKing.com’un oyunları. Belki inanmayacaksınız ama bu iki oyunu oynayan 36 yaş üzerindeki oyuncu kitlesi ortalama yüzde 38 civarında bir pay alıyor. Sadece 46 yaş üzerindeki kitlenin payı ortalama yüzde 19.8.
Listenin devamında Zynga, Mynet, Nordeus ve Geeva’nın oyunları var ve bunların hepsi 1-2 milyon arasında aylık aktif kullanıcıya sahip.
Bu sıralamalara ek bir bilgi daha paylaşalım. Facebook’taki yerli geliştiriciler sıralamasında Ağustos ayında paylaştığımız listeye göre ilk 3 sıranın değişmediğini ve yeni bir geliştiricinin listeye girmediğini görüyoruz.

Motorola'nın RAZR serisinin en son ve belki de en önemli modellerinden biri olan RAZR HD'nin tasarımında sert köşeli kenarlar ve sağlam kevlar kapak tercih edilmiş. Telefonun 4,7 inçlikAMOLED ekranı 1.280 x 720 piksel çözünürlüğe sahip ve 316ppi oranı sayesinde RAZR i'den daha net görüntü sunuyor. Yaptığımız testlerde telefonun ekran parlaklığı açısından RAZR i'den biraz daha iyi olmakla birlikte karşıtlık ve renk alanlarında nerdeyse denk sonuçlar aldığını gördük.
Serinin iki modeli arasındaki en dikkat çeken farklılık işlemci gücü: RAZR HD'de ARM temelli çift çekirdekli, 1.500 MHz'lik Qualcomm işlemci bulunuyor. Bu işlemci, 1 GB RAM ile destekleniyor.
RAZR HD'nin gelen performansı için mükemmel diyemesek de oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, özellikle hızlı seçenekler arasında geçiş yaparken biraz yavaşlamaya rastladığımızı belirtmeliyiz. Aslında bu çok önemli bir sorun değil ama HTC ve Samsung akıllı telefonların daha iyi sonuçlar verdiğini de belirtmemiz gerekiyor.Motorola RAZR HD testte! - Motorola'nın yüksek pil ömrü, LTE teknolojisi ve iyi bir ekran sunan telefonunu test ettik...
Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında bateri çalarak herkesi kendine hayran bırakan 4 yaşındaki Baha Bayırlı, yarışmanın 2.turunda %99 ol alarak yarı finale yükseldi. Baha Bayırlı‘nın 2.tur performansını yazımızın devamında bulabilirsiniz.


Baha Bayırlı 2.Tur Yetenek Sizsiniz Türkiye

 0  0 


Kaynak: http://www.eneger.com/baha-bayirli-2-tur-yetenek-sizsiniz-turkiye/#ixzz2IvEoVKV4
Bu yazı yukarıdaki linkten alınmıştır. 
ZTE Nubia Z5 Fiyatı,ZTE Nubia Z5 Fiyat,ZTE Nubia Z5 Price


TASARIM
Cihaz tipi:Akıllı telefon
OS:Android (4.1.1)
Boyutlar:5.43 x 2.72 x 0.30 inç (138 x 69.2 x 7.6 mm)
Ağırlık:4.44 oz (126 g)
ortalama 4.1 kg (117 g)

EKRAN
Fiziksel boyutu:5 inç
Çözünürlük:1080 x 1920 piksel
Piksel yoğunluğu:441 ppi
Teknoloji:IPS LCD
Renkler:16 777 216
Dokunmatik ekran:Kapasitif, Multi-touch
Özellikler:Işık sensörü, yakınlık sensörü, Çizilmeye karşı dayanıklı cam
AKÜKapasite:2300 mAh

DONANIM
Sistem yonga:Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064
İşlemci:Dört çekirdek, 1500 MHz, Krait
Grafik işlemci:320
Sistem belleği:2048 MB RAM
Dahili depolama:32 GB


KAMERA
Kamera:13 megapiksel
Flaş:LED
Açıklık boyutu:F2.2
Özellikler:Arka aydınlatmalı sensörü (BSI), Otomatik netleme, Burst modu, Coğrafi etiketleme,

Panorama
Kamera:1920x1080 (1080p HD)
Özellikler:Görüntülü arama
Ön bakan kamera:2 megapiksel

MULTİMEDYA
Müzik çalar:Göre filtrele:Albüm, Sanatçı, Çalma listeleri
Özellikler:Albüm kapağı kapağı, Arkaplan oynatma
Video oynatma:
Özellikler:Fullscreen Zoom, Stretch
Konuşmacılar:Kulaklık, Stereo hoparlörler
İnternet tarama
Tarayıcı:
evet
Built-in online hizmetler destek:
YouTube (upload), Picasa
TEKNOLOJİ
CDMA:
800 MHz
GSM:
850, 900, 1800, 1900 MHz
UMTS:
2100 MHz
Veri:
HSDPA + (4G) 21.1 Mbit / s, UMTS, EDGE, GPRS, EV-DO
Konumlandırma:
GPS, A-GPS

Pebble Akıllı Saat Fiyatı / Pebble SmartWatch Price 
O burada! Bekleyen dokuz ay ve bir kuyruklu 31 proje güncellemeleri sonra, bizim ilk Pebble smartwatch nihayet geldi. Bu cihaz çevredeki bütün heyecan rağmen, unboxing kendisi oldukça hayal kırıcı oldu - ama orada bir saat bir şey ve USB kablosu içeride ve kutusu beklenmedik bir karton fermuar başarısızlığına rağmen, açmak için 10 saniye hepsini aldı.Ambalaj Amazon, Kindle gemi için kullandığı çok benzer, ve biz kesinlikle özellikle geri dönüşümlü malzemeler ve açmak için ölü basit yapılmış, verimli olduğu düşünülürse, no-frills tasarım umursamıyorum. Olsa, sen bizimle unbox biri olamaz anlamına gelmez - bir Pebble destekçisi iseniz zaten ulaşmadı eğer cihazınız, yakında geliyor.Aradan sonra hızlı bir video izledi altında bir galeri var.

Pebble smartwatch unboxing



Lumia 920 için beklenen haber geldi ve fakrlı değişik tasarımlı kılıflar hemen hemen her renk ile birlikte piyasaya sürülmeye hazırlandı.Önümüzdeki günler de satışına başlanacak.


Cep telefonu kullanıcıları için çoğu zaman pahalı cihazlarını korumak, onları kullanmaktan daha zahmetli hale geliyor. Bunun için başvurulan yöntemlerin başında ise tasarımcıların çıkardığı renk renk, desen desen telefon kılıfları geliyor. Ancak Nokia'nın son amiral gemisi Lumia 920 kullanıcıları, şimdiye dek böyle bir şansa sahip değildi. En azından resmi olarak...
Nokia kanadından gelen haberlere göre Finlandıyalı dev,resmi Lumia 920 kılıflarını yakın zamanda piyasaya sürmenin hazırlığını yapıyor. Nokia ilk etapta kırmızı ve mavi renkte sunmayı planladığı "yumuşak" Lumia 920 kılıflarını 25 Ocak'ta çıkaracak. Alternatif renklerin ise Şubat ayı gibi piyasada olması bekleniyor.
Yumuşak kılıflar 17 dolardan satışa sunulacak. Nokia'nın önceki Lumia modelleri için çıkardığı kılıfların kalitesine bakacak olursak, 920'nin de bu kaliteden bir hayli nasibini alacağını söyleyebiliriz.





Lumia 920 kılıfları çok yakında... - Nokia, amiral gemisi Lumia 920 için

Minik eller üşümesin kampanyasında yol yemek sözü veren Kartal Belediyesi TT oldu.Kendileri bizde kutluyoruz ve böyle çalışmaların devamını diliyoruz.Kartal Belediye Kızılay Depolarında Çalışacak Gönüllü arkadaşların ihtiyaçlarını karşılama sözü verdi ..

Ahmet Çakar yine yaptı yapacağını ve Snejderin Karısı Yolante hakkında yaptığı açıklamalarla TT oldu.Ahmet Çakar Yolante videosu konunun hemen altında ..

 ‏@ecktr http://ecktr.com : "Kaça Sattın Karakterini Ahmet Çakar " 1635 tweet ile 7. sıradan TT'de. @1905Since Expand 5m Cimbom ‏@ViscaCimbom Olmayan Karakter Gerçi Nasıl Satılsın Dimi @ahmetcakar1 Kaça Sattın Karakterini Ahmet Çakar Expand 16m İrem Çelik ‏@irem_celikk Kaça sattın karakterini Ahmet Çakar ? Biz Sneijder'i oynatıyoruz eşini değil. Kadın senaryoya uydu diye Galatasaray'a laf etmek sana düşmez Expand 20m uA LiOnS ‏@uA_LiOnS_ Kaça Sattın Karakterini Ahmet Çakar ? Boşuna demiyoruz bunu bi kaç gün önce söylediklerine bakın http://www.youtube.com/watch?v=TiwTAW5cbZk … Expand Ahmet Çakar'dan Sneijder'in eşine uyarı Ahmet Çakar'dan Sneijder'in eşine uyarı https://twitter.com/kaybolanTwit http://www.facebook.com/kaybolan.twit http://www.youtube.com/user/kaybolantwitler YouTube @YouTube · Follow 22m Ceren Yıldırım ‏@_1905_gs_ Kaça Sattın Karakterini Ahmet Çakar sonra Türkiye'ye neden yıldız futbolcu gelmiyor sizin gibi şerefsizler olduğu için utanıyoruz Expand 27m uA LiOnS ‏@uA_LiOnS_ Kaça Sattın Karakterini Ahmet Çakar ? Tutmayın küçük enişteyi :) Expand 32m İlkay Kuşdoğan ‏@ilkyksdgn Sneijder'in karısına laf söyleyen şerefsizdir dememişmiydin daha bir kaç gün önce? Kaça sattın karakterini Ahmet Çakar? from Türkiye 34m uA LiOnS ‏@uA_LiOnS_ Kaça Sattın Karakterini Ahmet Çakar ? Bu Camış sözlerini destekleyen fenerlileri RT yapıyor :)) Tencere kapak oldular ! Expand 35m BÜYÜK KAPTAN ‏@MetinOktayKral Kaça Sattın Karakterini Ahmet Çakar ..? Haaaa anladım 1 MİLYONLUK TL'nin Kazığı hala Acıtıyor seni :) Aziz'den Mamayı Cimboma ver PARAYI :) Expand Reply Retweet Favorite More 35m Eray CORA #SBF ‏@eraycora_ Yazmayan Kalmasın TT | Kaça Sattın Karakterini Ahmet Çakar


BlackJack Kart Sayma  hereksin merak ettiği konulardan biridir.Özellikle filmini izleyenler Kart Nasıl Sayılır Sorunun cevabını öğrenmek için klavyeleri aşındırmaktadır.Bu konuda bunu öğrenebilirsiniz.

Blackjack oyununda nasıl kazanılacağına yönelik temel strateji yanmadan (21’i geçmeden) 21’e krupiyeden daha yakın değerde bir ele sahip olmaktır. Krupiyenin de yanması durumunda blackjack krupiyenin lehinde olur. Bu strateji bilgisayar simülasyonları ile test edilen matematiğe dayanmaktadır. Bu temel strateji ile genellikle yaklaşık %1.5 oranında olan House Edge (belirli bir bahiste oyun salonunun oyuncuya karşı sahip olduğu yüzde avantajı) en aza indirilebilir. Diğerleri sizinle birlikte oynasa da siz onlara karşı değil krupiyeye karşı oynuyorsunuz.Oyun, oyuncunun bahsi yatırması ile başlar. Krupiye, oyunculara ve kendisine ikişer kart dağıtır. Oyuncuların kartları genellikle açık biçimde verilirken krupiyenin “Up Card” denilen bir açık kartı vardır ve diğer kart kapalı biçimde verilir ve buna da “Hole Card” (Kapalı Kart) denir. Sınırlı sayıda potansiyel krupiye Açık Kartına karşı sınırlı sayıda olası el bulunmaktadır, dolayısıyla temel strateji ezberleyebileceğiniz bir şeydir.Oyun bir ila sekiz arasında normal kart destesi ile oynanabilir. 2’den 10’a kadar olan kartlar görünür değerlerine göre hesaplanır. Resimli kartlar, vale, kız ve papaz 10 puan olarak hesaplanır. Aslar serseri kartlardır (wild card) ve 1 veya 11 puanlık değere sahip olabilirler. As kartı ile birlikte 10 puanlık bir karta Blackjack denir. Kurallar casino’dan casino’ya değişkenlik gösterebilir ve bazılarında Bölmeden sonra İki Kat Artırma (ilk bahsi ikiye katlama ve yalnız tek kart isteme) imkânı verilebilir. Buna genellikle ilk iki kart dağıtıldıktan sonra izin verilir - bazılarında ikiye ayırmadan sonra izin verilir (bahsinizi katlamak ve iki eş kartınızı iki yeni el yapmak için bölmek) ve bazılarında izin verilmez.

Temel Terimler


Kolay ve Zor Toplamlar
Elinizde iki toplam bulunur. İlki As değerini seçtiğiniz ve yanmaktan kaçındığınız Kolay Toplamdır; örneğin bir as ve bir dokuzlu içeren bir el Yumuşak 20 olarak adlandırılır çünkü açılacak başka bir kartın elinizin 21’i geçmesine neden olması durumunda asınızın değerinin bir olduğunu söyleyebilirsiniz ve yanmazsınız. Zor toplamda elinizdeki asın değeri yalnızca bir olabilir; örneğin bir sekizli, bir dokuzlu ve as.
Kart İsteme veya Kart Almama
Kart İsteme (Hit) terimi krupiyeden bir kart daha istemeniz anlamına gelir. Kart Almıyor iseniz (Stand) daha fazla kart istemiyorsunuzdur.
Yanma
Toplamda 21’i geçen bir ele sahip olmaktır. Otomatik olarak kaybedilir.
Berabere (Push)
Oyuncu ve krupiye aynı toplama sahiptir. Genellikle beraberlik olduğunda oyuncunun bahsi iade edilir.
İki Kat Arttırma
İlk iki kartta bahsinizi katlayabilir ve daha sonra yalnızca bir kart daha çekebilirsiniz.
Eşlerin Bölünmesi
Yukarıda belirtildiği gibi size eş olan iki kartın dağıtılması durumunda bunları ikiye bölebilir ve iki yeni kart yapabilirsiniz.
Potansiyel İkiye Katlama Elleri
Potansiyel bir ikiye katlama için iyi bir el Zor 9 ila Zor 11’dir.
Ölü Eller
Ölü Eller Zor 12 ila Zor 16’dır ve bu elle genellikle krupiyeyi yenemezsiniz ve yanarsınız.
Mekan (House)
Oyunu oynatan kuruluş için kullanılan bir terim.

Strateji Tabloları

Daha önce de belirtildiği gibi, amaç yanmadan krupiyeyi yenmektir. Online blackjack stratejisi krupiyenin kazanma şansını düşürebileceğinden çok faydalı olabilir. Strateji tabloları bunu elde etmenin bir yoldur. Aşağıda Tek Kartlı ve Çok Kartlı Destelere yönelik standart Strateji Tabloları bulunmaktadır.


Tek kartlı desteler masası
(Krupiyenin eli üstte - Oyuncunun eli sol tarafta)




Çok kartlı desteler masası
(Krupiyenin eli üstte - Oyuncunun eli sol tarafta)




Temel blackjack strateji kartlarını herhangi bir casino’nun hediyelik eşya mağazasında veya online olarak bulabilirsiniz. Bu strateji kartlarının kullanılması Mekanın avantajını önemli ölçüde azaltabilir.

Bilinmesi gereken ilk strateji Zor 8’in veya daha düşük bir kartı çekmenin her zaman için beklenmesi gereken bir şey olduğudur. Zor 17’de veya daha iyisinde kart almamak da her zaman için beklenmesi gereken bir şeydir.

Oyuncunun yalnızca sekiz el için daha strateji oluşturması gerekecektir. Kalan eller ya ilk stratejiye ya da ikinci stratejiye göre oynanacaktır. Aynı strateji sizi yalnızca 5 olasılıkla bırakan herhangi 13, 14, 15 veya 16 toplamına uygulanır.

İzlenecek temel strateji tablonun sol tarafında elinizi ve üst tarafında krupiyenin Açık Kartını aramaktır. Kurallar değişebilir ve bazı durumları etkileyebilir. Esnek kurallar, krupiyenin Kolay 17’de kart çekmesi veya kalması durumunda oynadığınız destelerin sayısı ve Bölmeden sonra İkiye Katlamaya izin verilip verilmediğidir.

Temel stratejiyi kullanmak için elinizi sol dikey kenarda ve krupiyenin açık kartını üst tarafta arayın. Her iki durumda as için A bulunmaktadır. Yukarıdan aşağıya zor toplamlar, kolay toplamlar ve bölünebilir eller bulunmaktadır. Kural değişikliklerinin bazı sınırdaki durumlar üzerinde etkisi olabilir. En esnek kurallar, deste sayısı, krupiyenin Kolay 17’de kart alıp almadığı veya bölmeden sonra ikiye katlamaya izin verilip verimediğidir.


Kart Sayma

Kart Saymayı Öğrenmek, ikramiye oranlarınızın daha büyük olmasını sağlayacaktır. Blackjack profesyonelleri kazanma olasılıklarını artırmak için karmaşık bir sistem kullanır. Dağıtılan kartları takip edersiniz ve hangi kartların geleceğini tahmin edersiniz. Destedeki düşük kartlar krupiyenin kazanma olasılıklarını artırır; krupiyenin eli ölü olduğunda elinin kazanan sayıya gelmesine yardımcı olduğundan düşük kartlar krupiyenin lehinedir. Destedeki yüksek kartlar sizin kazanma olasılıklarınızı artırır. Blackjack profesyonelleri bu sistemi mekânı yenmek için kullanır. Blackjack oyununda kart saymayı öğrenirseniz mekâna karşı daha yüksek ikramiye oranlarıyla oynayabilirsiniz.

Kart saymada tüm desteyi ezberlemek veya her bir kartın nasıl oynandığını hatırlamaya gerek yoktur. Yöntem daha düşük değerli kartlara karşılık daha yüksek değerli kartları takip etmenizi sağlar. Krupiyenin size karşı olan avantajı en son kartı çekmesidir.
Örnek

  • Oyunda 7 oyuncu var.
  • Siz yanıyorsunuz ve 5 oyuncu daha yanıyor.
  • 7. oyuncu kart almıyor ve krupiye Mekânın elini oynayarak yanıyor.
  • Krupiye 7. oyuncuya ödeme yapıyor.
  • Oyuncular ve mekan yandılar.
  • Krupiye oyuncuların parasını aldı çünkü ilk önce onlar yandılar.
  • Mekân şu anda oyuncu üzerinde matematiksel olarak %6.97’lik başlangıç avantajına sahip.
  • Mekân oyunu daha adil hale getirmek ve oyuncuların oynamaya devam etmelerini sağlamak için bir kural belirleyecek.
  • Blackjack’de 2’ye 3 ödemek House Edge’i (Mekanın Avantajı) %2.33 oranında düşürecektir.
  • İkiye Katlamalara, Çiftlerin Bölünmesine, Bölmeden sonra İkiye Katlamaya izin verilmesi House Edge’i düşürür ve oyuncunun avantajını yükseltmek için temel bir strateji ve kart sayma ile oynayabilmesini sağlar.
  • Bir destedeki 2 ila 8 değerindeki kartlar azaldığında avantaj elde edebileceğinizden kart sayma başarılı olabilir. 9 ila 10 değerindeki kartları ve Ası azalan bir deste sizi dezavantajlı bir konuma getirir. Ancak bir destede 9, 10 değerindeki kartların ve Asların fazla olduğunu fark etmeniz durumunda iki seçeneğiniz bulunmaktadır. Deste sizin lehinize olduğunda daha fazla para yatırabilir veya temel oyun stratejinizi avantajınızı ön plana çıkaracak ve belirli bir eli kazanma olasılıklarınızı arttıracak şekilde değiştirebilirsiniz.

    Blackjack oyunları, blackjack oyuncularına gerçek avantajlar ve oynama ipuçları veren blackjack sistemlerinin yardımıyla kazanılabilir. Blackjack oyununda nasıl kazanılacağı kazanma olasılıklarının bilinmesi ile başlar ve oyun kuralları blackjack’in heyecanlı ve karlı olmasını sağlar; aksi takdirde oyun bir risk olur.
    Hazard Top toplayıcı cocuk vakasında özetle Hazard top toplayıcı cocuğa vurdu.Kupadanda elenen Chelsea Hazard ın Hareketi süs kaldı.Hazard Swansea Hareketi olarak medyaya geçti.
    Chelsea ile Swansea City arasındaki İngiltere Lig Kupası Yarı Final mücadelesinde, Maviler'in kupadan elenmesinden çok Eden Hazard'ın top toplayıcı çocuğu tekmelemesi konuşuldu. Maçın hakemi Chris Foy, tereddüt etmeden 22 yaşındaki oyuncuya kırmızı kart göstererek onu oyun dışı bıraktı.
    Maçın 79. dakikasında ismi Chris Morgan olan top toplayıcıdan topu almaya çalışan Hazard, Mogan'ın ısrarla topu vermemesi üzerine sertleşti ve genç top toplayıcıya tekmeler savurdu.
    Olay sonrasında Morgan'ın acı çektiği görülürken, Chris Foy asistanının uyarısıyla kırmızı kartını çıkardı. Maç sınrasında mikrofonlara konuşan Swansea City'nin defans oyuncusu Ashley Williams, "Demba Ba top toplayıcının topu vermediğini söyledi. Onu çocuğu tekmelerken gördüm ve kimsenin bunu genç birisine yapmaya hakkı yok" ifadelerini kullandı.

    Swansea Teknik Direktörü Michael Laudrup, takımın top toplayacılara top sakalaması yolunda direktif vermediklerini belirterek, "Sanırım topla birlikte bir darbesi oldu. Geriye düşmüşken oyuncular bu tip reaksiyonlar verilebiliyor" dedi.
    Chelsea ise resmi twitter hesabından, "Futbol çılgınlığa mı gidiyor? Hazard topu geri vermek yerine onun üstüne yatan top toplayıcının altındaki topa vurduğu için oyundan atıldı" mesajını göndererek oyuncusunu savundu.
    Eden Hazard'ın bu hareketinden sonra kaç maç ceza alacağı merakla bekleniyor.
    Monoray, şehir içi demir yolu ulaşım çeşitlerinden birisidir. Adından da anlaşılacağı haliyle vagonlar, mono yani tek bir adet ray üzerinde veya altında asılı şekilde gidiş ya da geliş istikametinde hareket ederler. Toplu taşımacılıktakullanılan ray sistemi bir kolon üstüne oturulan iki kiriş ve bu iki kirişin üzerinde bulunan raylar ile gidiş ve geliş aynı anda gerçekleştirilmektedir. Monoray maliyetinin az olması ve yapım aşamasının kısa sürmesi nedeniyle diğer taşımacılık sistemlerindenözellikle çift raylı sistemler olan şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılan Metro ve Tramvay hatlarından kendisini daha avantajlı kılar. Dünya'nın pek çok ülkesindehizmet vermektedir. Bunların başında; Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Japonya,Güney Kore, Çin ve kimi Güney Amerika ülkeleri gelmektedir. İki tip ray sistemine sahiptir. Gelişmekte olduğu dönemlerde çok yaygın olmasada örnek olarak Almanya'nın Wuppertal şehrinde toplu taşımacılıkta kullanılan askılı sistem şuankullanılan klasik sisteme karşı iyi bir alternatif olamamıştır. İlk Monoray düşüncesi 19. yüzyılın sonlarına dayanmaktadır. Ancak kağıt üzerinde kalan bu çizimler 20. yüzyılın ortalarında hayata geçmiş ve her dönem geliştirilerek bu günkü halini almıştır. 

    Monoray vagonları raylardan aldıkları elektrik enerjisini güce dönüştüren elektrik motorları aracılığı ile hareket ederler. Ancak mazot ile çalışan Diesel motorlara sahip gelişmiş vagon tipleride mevcuttur. Protatip olarak şuan test edilebilen bir model olan JR-Maglev modelinin hızı 581 Km/s 'yi bulmakta. Çin Halk Cumhuriyeti'nde ticaritaşımacılıkta kullanılan Şangay Maglev modelinin saatte ki hızı 501 Km/s' yi bulmaktadır. Monoray gerek şehir içi toplu taşıma gerek şehirler arası taşımacılık ve gerekse eğlence parklarında kullanılmaktadır.

    Microsoft sadece revize OS ile kendi uygulamaları ve Live Fayans test etmek isteyen geliştiriciler için bir wee biraz yardımcı olmalıdır Windows Phone 7.8 SDK bugünün sürümü duyurdu.Yeni SDK iki yazılım görüntüleri (8858 inşa), 256MB telefonlar için RAM ve başka 512MB cihazlar simüle birini içerir. Bu sürümün birincil amacı geliştiriciler resizable Canlı Fayans destekler Windows Phone 7.8 ile kendi Canlı Fayans sınamak izin vermektir. Bu sürpriz çok olmasa da, yeni SDK daha büyük ölçüde kozmetik güncelleştirme olarak Windows Phone 7.8 izlenimini pekiştiriyor Windows Phone 7.5 SDK, üzerinde hiçbir yeni API'ler içerir. Microsoft SDK güncelleme mevcut Windows Phone 7.1 emülatör görüntüleri değiştirmez vaat olarak Artı tarafta, eski desteği, canlı ve hareketli olduğunu. Bu sürüm hakkında daha fazla ayrıntı için, kaynak link vurmak emin olun.

    Lumia 920 yılın telefonu seçilmesinin ardında zaten çığ gibi olan Lumia 920 telefonuna
     olan talep katylandı.Tüm ülke önde gelen teklonoji haber organları Lumia 920 yi yılın
     telefonu olarak,yılın öne çıkan ürünün olarak secti.Ve daha telefon piyasaya çıkmadı bile.
     Belirttiğimiz gibi şubat ayında ön siparişleri alınacak ve mart ayında daıtımına başlanacağı
     söylendi.Burda Tabi fiyatlar aydan aya değişiklik gösterecek.Özellikle önsipariş fiyatı biraz
     daha yüksek olacak tabiki.Bu siteden Lumia 920 fiyatı aylık grafiğini ve tahmini fiyatını öğrenebilirsiniz.