2013 Diyetleri / 2013 Diyet Programları / 2013 Popüler Diyetler

Unknown | 13:26 | 0 yorum


2013 Diyetleri konusu yazmamdaki en büyük etken içeriğin sadece erkeklere yönelik olmasıymıs :). Artık bayanlara yönelik içerik de gireceğin.Buna da 2013 Diyetleri ile başlıyorum.2013 yılın da diyet konusunda yani beslenme konusunda bazı farkılılıklar geliyor.Son yapılan araştırmalar doğrultusunda yapılan değişiklikler ve güncel 2013 Diyetleri önerileri yazı dizimizde.2013 Popüler Diyetler yazı dizisine hoşgeldiniz.
2013 Diyetleri / Buğday unu, süt ve süt ürünleri azaltılacak
Bu yıl dünyadaki en baskın trend; buğday unu, süt ve süt ürünlerinin günlük beslenmede oldukça azaltılması, hatta tamamen kaldırılması olacak gibi görünüyor. Son yıllarda takipçi sayısını artıran bu trend özellikle yurt dışındaki diyetisyenler ve sağlıklı beslenme meraklıları arasında olduğu gibi ülkemizde de yükselişe geçecek gibi görünüyor. Dengeli beslenmenin önemi artık herkes tarafından bilinirken bu eğilime kapılmamalı. Ama duyarlılık, gıda intoleransı testlerine göre bu tip katı diyetleri uygulamakta da bir zarar gözükmüyor.
2013 Diyetleri / Hayvansal proteinler “out”, bitkisel proteinler “in”
Özellikle yüksek protein kullanan sporcular ve kas kütlesini artırmak isteyenlerin vazgeçilmezi olan protein tozu içecekleri, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da çok popüler. Her zaman da olacak gibi görünüyor. Bu senenin yükselen trendi ise hayvansal kaynaklı proteinlerle bitkisel kaynaklı olanların yer değiştirmesi.
2013 Diyetleri / Katkısız doğal ürünler tercih edilecek
Doğadan gelen sağlık, katkısız doğal ürünler bu sene daha da önem kazanıyor. Kazanılan bütün bilgileri bir araya getirip çok yönlü doğru beslenmeyi hayata geçirme zamanı. Sentetik katkı maddelerinin sağlığı bozduğunu bütün araştırmalar gösteriyor. Hangi besinlerde katkı maddeleri olduğunu öğrenmek ve bunlardan kaçınmak, aspartam, mısır şerbeti şurubu vb. zararlı olduğu saptananları günlük diyetten kaldırmak gerekiyor.
2013 Diyetleri / Bol bol sebze tüketilecek
Daha sebze bazlı diyetlerin hızlıca diğerlerinin yerini alması bir başka trend. Araştırmalar sebze ve yeşillik tüketimi arttıkça hastalıklara yakalanma riskinin düştüğünü gösteriyor. Buna bağlı olarak da sebze ve yeşillik tüketimi artacak gibi görünüyor.
2013 Diyetleri / Geleneksel kahvaltı alışkanlıkları değişecek
Son trend ise kişilerin geleneksel kahvaltı alışkanlıklarını değiştirip daha yüksek karbonhidrat ve tahıllar içeren kahvaltılara tüketmeye başlamaları. Buna beslenme dünyasında “ kahvaltı olarak tatlı yemek” deniyor. Lifli kahvaltı gevrekleri, simit, poğaça, kurabiye, mafın, meyveli yoğurtlar ve aromalı bol sütlü kahveler, kahvaltı öğününde daha çok tercih edilir hale geliyor. Önerilen yüksek karbonhidratları tam tahıllı olanlardan seçmek, yanında peynir, süt, yoğurt gibi proteinlere de yer vererek kan şekerini dengelemek.
İnsanlar artık proteini daha sağlıklı kaynaklardan almak, posa, lif, sebze tüketimlerini artırmak için çaba gösteriyorlar. Sabah kahvaltılarına taze otlar, baharatlar eklemek, sebzeleri artırmak, sebze suları içmek sağlığına önem verenler tarafından artık daha sık tercih ediliyor.

Category: , , , , ,

0 yorum