Cin Fiyatları 2012

Unknown | 13:08 | 0 yorum

Cin Fiyat Listesi 2012



 Gilbey's Cin 70 cL Alc 37.5 % Vol
Gilbey's Cin 70 cL Alc 37.5 % Vol


41.00TL
 Tekel Cin  70 cL Alc 40 % Vol
Tekel Cin 70 cL Alc 40 % Vol



49.00TL
Beefeater London dry Gin 70 cL Alc 40 % Vol
Beefeater London dry Gin 70 cL Alc 40 % Vol


68.00TL
Bombay Sapphire Cin 70 cL Alc 40 % Vol
Bombay Sapphire Cin 70 cL Alc 40 % Vol 


78.00TL
Gin Vedrig 70 cL Alc 37.5 % Vol
Gin Vedrig 70 cL Alc 37.5 % Vol


47.50TL
Gordon's London Dry Gin 70 cL Alc 40 % Vol
Gordon's London Dry Gin 70 cL Alc 40 % Vol


57.00TL
Tekel Cin 35  cL Alc 40 % Vol
Tekel Cin 35 cL Alc 40 % Vol



29.00TL
White Dry Cin 50 cL Alc 37.5 % Vol
White Dry Cin 50 cL Alc 37.5 % Vol


28.00TL
Cin Alkolü (içkisi) Kültürü


Cin ilk olarak Hollanda’da 16. yüzyılın başında tesadüfen ortaya çıkmış. Franciscus de la Boe isimli bir profesör, böbrek rahatsızlıklarına iyi gelecek bir ilaç bulmak için deneyler yapmaktaymış. Alkol ile ardıç ağacının meyvesini bu uğurda damıtırken daha sonraları cin diye anılacak içkiyi imal etmiş. İçki adını, Hollanda dilinde genever denilen ardıç ağacının meyvelerinden almış. Cin, Hollandalılar tarafından keşfedilmesine rağmen İngilizlere mal edilmiş. Çünkü cinin dünyaya tanıtım ve yayılmasında İngilizler ana rol oynamıştır. Cini ilk başlarda Hollandalılardan alan İngilizler, daha sonra üretimini de üstlenmişler. Dönemin favori içkileri konyak ve şarabın aksine, cin dinlendirilme ihtiyacı olmadığından daha kolay üretilmekte ve oldukça ucuza mal edilmekteymiş. İngilizler cinin üretimine başlamakla kalmayıp ona yeni bir de kimlik kazandırmışlar. Hollandalıların ağır ve karmaşık kokulu cinini daha modern yöntemlerle damıtarak daha hafifi bir tada ve aromaya sahip olan bir içkiye dönüştürdüler. Bu tadı elde etmek için Hollandalıların kullandığının aksine bakır imbikler yerine modern imbikler tercih ettiler. London Dry Gin’in ortaya çıkışı da tüm dünyanın cini bu adla tanıması da böyle olmuş oldu. Cin’in Üretim Hikayesi Cin üretiminde kullanılan ve cinin %40-47’sini oluşturan alkol, mısır, arpa, çavdar gibi tahıllardan bazen de şeker kamışından elde edilir. En çok beğenilen ve tüketilen cinler genellikle tahıllardan elde edilen alkolle hazırlanır. Aromalandırılmasında çoğunlukla ardıç ağacının küçük siyah renkli meyveleri kullanılır. Bugüne gelindiğinde cin yapımında dikkat çeken bir diğer özellik, cinin çeşitli tatlarla çeşnilendirildiği. Portakal, limon kabuğu, badem, kişniş tohumu günümüzde cine farklı aromatik tatlar kazandırmak için kullanılıyor. Her cin markasının kendine özgü bir formülü vardır. Bu formül, alkolün çeşnilendirilmesi sırasında kullanılan bitkilerde saklıdır. Bu bitkiler damıtılma sırasında alkolün bulunduğu imbiklerin ağzına yerleştirilir. Isıtılmaya bağlı buharlaşan alkol bu ağızdan süzülüp geçer ve istenilen aroma bu şekilde elde edilir. Cin birkaç kez damıtıldıktan sonra sulandırılarak istenilen alkol seviyesine düşürülür. Dinlendirilmesine gerek olmaksızın şişelenir ve pazarlanır. Cin Nasıl İçilir? Cin en yaygın şekilde tonikle tüketilir ki buna cin-tonik denir. Cin tonik hazırlanırken buz ve limon dilimi ilave edilir. Genellikle viski bardağına benzer bardaklarla servis edilir.

Category: , , , , , ,

0 yorum